Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK:lla illalla vaikea tehtävä venäläismiljardöörin vieraana

HJK kohtaa Eurooppa-liigan pudotuspelikierroksella FK Krasnodarin, joka on matkalla Venäjän jalkapallon huipulle

Urheilu
 

Tervetuloa jalkapallon hierarkian yläkerroksiin, HJK! FK Krasnodar ei ehkä nimenä sano juuri mitään Suomessa, eikä se Venäjälläkään kuulu vielä suurseuroihin.

Silti seitsemän vuotta vanha seura on mitä suurimmassa määrin suurseura, jos sitä tarkastellaan organisaation kyvykkyyden ja resurssien kannalta. Krasnodar on nousemassa Venäjän liigan huipulle.

Se näkyi keskiviikkona esimerkiksi seuran Tšetuk-nimisessä harjoituskeskuksessa, joka kiilsi uutuuttaan. Pelaajilla on hulppeat olot huippumodernissa harjoituskeskuksessa. Menestys ei jää resursseista kiinni.

Venäjän ja Euraasian jalkapalloiluun keskittyvän Futbolgrad-verkkosivuston toimittaja Manuel Veth kertoi Helsingin Sanomille, että FK Krasnodar on erittäin hyvin johdettu seura, jolla riittää kunnianhimoa ja voimavaroja tähdätä menestykseen Eurooppa-liigassa.

Syy siihen löytyy seuran omistajan, 48-vuotiaan venäläisen liikemiehen Sergei Galitskin, taustasta. Galitskin kerrotaan olevan oligarkki, venäläisen suurpääoman edustaja, joka on tehnyt valtavan omaisuutensa ilman, että hänen ympärillään häilyisi huhuja ja epäilyksiä rahan alkuperästä.

Vesa Koivunen
Krasnodarin pelaajien kelpaa harjoitella hulppeissa oloissa.
Krasnodarin pelaajien kelpaa harjoitella hulppeissa oloissa.

Talouslehti Forbesin tuoreen tiedon mukaan Galitskin omaisuuden arvo olisi 7,9 miljardia dollaria. Galitski on Venäjän suurimman supermarketketjun Magnitin perustaja ja toimitusjohtaja.

Galitski on investoinut valtavat rahamäärät kotikaupunkinsa seuraan. Galitski rakennutti vuonna 2008 perustetulle seuralle vuonna 2009 modernin Tšetuk-nimisen harjoittelukeskuksen ja investoi seuraavana vuonna 64 miljoonaa euroa jalkapalloakatemiaan, jossa on 22 jalkapallokenttää.

Galitskin perustama seura on herättänyt inhoa kaupungin vanhan seuran Kuban Krasnodarin kannattajissa. Galitskin pitäisi voittaa puolelleen, ei vain kaupunki, vaan koko lähialue. Siinä auttaa sijoitus ympäristön pieniin jalkapalloseuroihin.

Krasnodariin kaupunkiin on valmistumassa seuralle uusi 35 000 katsojan stadion. Seura pelaa vielä paikalliskilpailijan stadionilla.

Omistaja on kärsivällinen.

"Emme etsi pikavoittoja, haluamme kehittyä tasaisesti ja saamme, mitä ansaitsemme. Emme ole kiirehtineet tavoitteiden asettamisessa, sen enempää liiketoiminnassa kuin jalkapallossa", Russian Football News -sivusto kertoi Galitskin sanoneen akatemian avajaisissa.

Galitski intohimo lajiin näkyy siinä, miten hän osallistuu jalkapallokeskusteluihin mediassa ja käy keskustelua viestipalvelu Twitterissä, jossa hänellä on 100 000 seuraajaa.

Valistuneen arvion mukaan Krasnodar olisi taloudellisesti Venäjän liigan kolmonen, heti Pietarin Zenitin ja Moskovan TsSKA:n jälkeen.

Ruplan kriisi ja arvon aleneminen on merkinnyt palkkojen leikkauksia Venäjän liigassa. Siitä huolimatta Krasnodarinkin palkkataso lienee vielä samalla tasolla kuin Saksan ja Englannin keskikastin seuroissa.

HS kysyi keskiviikon lehdistötilaisuudessa Krasnodarin päävalmentajalta Oleg Kononovilta, millainen persoona Krasnodarin omistaja Galitski on.

"Galitski on jalkapalloihminen, joka rakastaa jalkapalloa. Hän on kiinnostunut kaikista joukkuetta koskevista asioista ja metodeista. Joukkue on hänen sydämessään", Kononov sanoi.

 

Lähteet: Futbolgrad, Forbes, Russian Football News.
FK Krasnodar-HJK tänään Krasnodarissa kello 20 Suomen aikaa.

Ari Virtanen HS
Krasnodar

HJK:n toimitusjohtaja Riihilahti: "Olemme tehneet kaiken, minkä pystymme"
HJK:n toimitusjohtaja Riihilahti: "Olemme tehneet kaiken, minkä pystymme"
HJK:n toimitusjohtajan Aki Riihilahden mukaan HJK on tehnyt valmistautumisessaan kaiken, minkä seura on pystynyt ennen Eurooppa-liigan pudotuspelikierroksen otteluita Krasnodaria vastaan. Riihilahti kertoi keskiviikkoiltana Krasnodarissa, että kaikesta näkee, että Krasnodar on erinomainen seura. Odotettavissa on erittäin vaikea ottelupari HJK:lle. Toimittaja: Ari Virtanen, Kuvaus ja editointi: Vesa Koivunen.

Vesa Koivunen
Pavel Mamajev kuuluu Krasnodarin pelinrakentajiin.
Pavel Mamajev kuuluu Krasnodarin pelinrakentajiin.
Vesa Koivunen
Oleg Kononov on Krasnodarin päävalmentaja.
Oleg Kononov on Krasnodarin päävalmentaja.
Krasnodarin päävalmentaja Kononov kehui HJK:n puolustusta
Krasnodarin päävalmentaja Kononov kehui HJK:n puolustusta
HJK:n Eurooppa-liigan pudotuspelivastustajan Krasnodarin päävalmentaja kehui suomalaisjoukkueen puolustusta hyvin organiosiduksi. Oleg Kononov mainitsi erikseen, että HJK on vahva erikoistilanteissa. Toimittaja: Ari Virtanen, Kuvaus ja ediointi: Vesa Koivunen.
HSTV:n Kottilat: HJK Venäjällä, Backe Ruotsissa ja Mourinho liemessä
HSTV:n Kottilat: HJK Venäjällä, Backe Ruotsissa ja Mourinho liemessä
HSTV:n jalkapallo-ohjelma Kottilat on palannut kesätauolta! Syyskauden ensimmäisessä lähetyksessä ruodittavaksi pääsevät muun muassa kauas Venäjälle matkustava HJK ja maajoukkueen päävalmentajaksi valittu Hans Backe – sekä tietenkin managerien The Special One, Jose Mourinho.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?