Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kisahuuma antaa odottaa itseään Pekingissä

Urheilu
 

Huomenna lauantaina alkavat yleisurheilun maailmanmestaruuskilpailut eivät ole ainakaan vielä nostattaneet erityistä kisahuumaa tavallisten pekingiläisten keskuudessa.

Kisoihin liittyvät liikenne- ja muut poikkeusjärjestelytkin yhdistyvät ihmisten mielissä enemmän tulevaan paraatiin kuin MM-kisoihin.

Kisat eivät ole myöskään suurin puheenaihe.

Kiinalaisessa internet-palvelussa Weibossa on tämän viikon mittaan näkynyt paljon enemmän keskustelua esimerkiksi Kiinan jalkapallon superliigasta kuin Pekingin MM-kisoista.

"Yleisurheilua ei pidetä yhtä kiinnostavana kuin muita urheilulajeja, joten ihmiset seuraavat sitä vähemmän", sanoo kiinalainen urheilukommentaattori, Netease-uutissivuston varapäätoimittaja Yan Qiang.

Suosituin urheilulaji Kiinassa on jalkapalloilu.

Yleisurheilulajeista suosituin oli pitkään aitajuoksu, jossa kiinalainen Liu Xiang menestyi. Hän hankki Kiinalle ensimmäisen olympiakullan Ateenasta 2004.

Liun lopetettua suosituimmaksi on Yanin mukaan tullut sadan metrin juoksu.

"On aina kuuma keskustelunaihe, kuka on maailman nopein ihminen", Yan toteaa.

Pekingin MM-kisoissa kiinalaisilla on muutama mitalitoivo, joilla on mahdollisuus saada kiinnostus kotikisoihin kohoamaan. Kiinalla on näissä kisoissa 69 urheilijaa, enemmän kuin yksissäkään aiemmissa yleisurheilun MM-kisoissa.

Mahdollisuus MM-mitaliin on kiinalaismedian mukaan ainakin miesten korkeushypyssä Zhang Guoweillä, joka saattaa rikkoa yli kolme vuosikymmentä vanhan Kiinan ennätyksen (239).

Mitalitoiveita kohdistuu Chen Dingiin ja Wang Zheniin. Lontoon olympialaisissa 2012 Chen Ding voitti 20 km:n kävelyssä kultaa ja Wang Zhen pronssia.

Naisten kuulantyönnössä puolestaan mitalin mahdollisuus on useiden arvokisojen pronssimitalistilla Gong Lijiaolla.

Mikko Paakkanen HS
Peking

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?