Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Räikkönen haluaa takaisin kärkipaikoille

Kriittisenä tunnettu Jacques Villeneuve kehui Ferraria suomalaiskuskin sopimuksen jatkamisesta

Urheilu
 
Antti Aimo-Koivisto Lehtikuva
Kimi Räikkösen ura jatkuu Ferrarilla.
Kimi Räikkösen ura jatkuu Ferrarilla. Kuva: Antti Aimo-Koivisto Lehtikuva

Kimi Räikkönen oli torstain haastattelluin F1-tähti Span varikolla. Kuudennen kauden ajaminen Ferrarilla oli miehen tavoite pitkin vuotta, ja nyt se varmistui.

Julkistus tuli Ferrarin historian 900. Grand Prix -kisan aattona. Juhlakisa on Span radalla, missä Räikkönen on voittanut neljästi ja tallikaveri Sebastian Vettel kahdesti.

Vaikka kaikki viittaa siihen, että Räikkönen lopettaa uransa ensi kauden jälkeen 37-vuotiaana, hän ei lähtenyt vetämään vielä valmiiksi airoja veneeseen.

"Olen aina sanonut haluavani lopettaa urani Ferrarilla. Koska se sitten koittaa, kuka sen tietää. En koskaan ole suunnitellut elämääni pitkällä tähtämeillä."

Kumpi Räikkösellä sitten on päällimmäinen tunne – ilo vai helpotus?

"Tämä sopimus oli, mitä halusin, ja tiimi halusi sen. Meille kaikille on ainakin helpompaa, kun kysymykset sopimuksesta loppuvat tähän. Tarvitsemme vain parempia tuloksia. Meillä on loppukausi aikaa parantaa, ja pistää kaikki asiat sataprosenttisesti kohdalleen niin, että olemme hyvissä asemissa ensi kauden alkaessa."

"Ensi kauden tavoite on ajaa koko ajan kärjessä", Räikkönen evästi.

Entinen F1-kuljettaja Jacques Villeneuve tunnetaan räväköistä lausunnoistaan. Erityisesti Suomessa hänet on pistetty merkille kriittiisistä kommenteistaan Räikkösestä.

Kun Ferrari keskiviikkona julkisti jatkosopimuksen, useimmat F1-asiantuntijat hämmästyivät.

Villeneuve suhtautui uutiseen kuitenkin huomattavan viileästi.

"Yllätyskö? Ei alkuunkaan. Minun mielestäni ainoa yllätys koko tuossa prosessissa ovat olleet ne spekulaatiot, ettei Räikkönen jatkaisi Ferrarilla", Villeneuve tokaisi Helsingin Sanomille.

"Verrattuna viime vuoteen Kimi on tehnyt hyvää työtä, ja Ferrari on nähnyt sen. Koko tiimi on erittäin harmoninen."

"Jos Kimi olisi ollut pakko korvata, ainoa vaihtoehto Ferrarille olisi ollut Jenson Button – ei Valtteri Bottas. Ferrari on sillä tasolla, ettei se voi ottaa riskejä palkkaamalla kuljettajan, joka on lupaus, mutta josta ei olla varmoja, mihin hän pystyy. Kimistä he tietävät, mitä saavat."

Villeneuve ei olisi Villeneuve, jos hän tyytyisi vain suitsumaan Räikköstä suomalaislehdelle.

"Jos Kimi jatkaa töitä tähän tapaan kuin on tehnyt tällä kaudella, niin se on fantastista Ferrarille. Mutta jos hän palaa viime vuoden tasolleen, se on katastrofi. Se tuossa valinnassa on se ainoa murhe."

"Nyt juuri Kimi näyttää pitävän hyvää tasoa koko ajan. Eihän hän milloinkaan ole ollut supertasainen millään kaudella. Tällä kaudella Kimi on ajanut todellisen ammattilaisen lailla, ja ansaitsee sopimuksensa", Villeneuve linjaili.

Tallitoveri Sebastian Vettelin tuki Räikkösen jatkamiselle on ilmiselvää. Häneltä kysyttiinkin suoraan, miten hän vaikutti kaverinsa jatkopestiin Maranellossa.

"Hyvin yksinkertaisesti sanottuna, en minä Kimiä palkannut. Ei se mene niin, että me tapaamme ja teemme sopimukset keskenämme. Tietysti minulta kysyttiin, ja vastasin, että haluan hyvin mielelläni jatkaa Kimin kanssa", Vettel myönsi.

 

Belgian gp:n vapaat harjoitukset ajetaan tänään. MTV Max seuraa tapahtumia lähetyksissä, jotka alkavat 12.40, 14.55 ja 16.45

Heikki Kulta
Spa-Francorchamps

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!