Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK:n synkkä ilta Krasnodarissa

Krasnodar pilasi Klubin unelman Eurooppa-liigan lohkovaiheesta murskavoitolla

Urheilu
 
Krasnodarin päävalmentaja Kononov kehui HJK:n puolustusta
Krasnodarin päävalmentaja Kononov kehui HJK:n puolustusta
HJK:n Eurooppa-liigan pudotuspelivastustajan Krasnodarin päävalmentaja kehui suomalaisjoukkueen puolustusta hyvin organiosiduksi. Oleg Kononov mainitsi erikseen, että HJK on vahva erikoistilanteissa. Toimittaja: Ari Virtanen, Kuvaus ja ediointi: Vesa Koivunen.
FK Krasnodar 5 HJK 1

HJK:n unelma Eurooppa-liigan lohkovaihepaikan uusimisesta romuttui jo pudotuspelikierroksen ensimmäisessä osaottelussa. Ensi viikon kotiottelu on tämän murskatappion jälkeen silkka muodollisuus – maaliero on liian suuri. HJK:n kapteenin Markus Heikkisen mukaan vastustaja oli parempi.

"Mutta lukemat olivat liian rumat", Heikkinen sanoi.

HJK:n alku oli katastrofi, sillä kotijoukkue meni kahdella salamamaalilla 2–0-johtoon avausjaksolla. HJK sai kavennusmaalin avausjaksolla, mutta Klubin selkäranka katkesi erotuomarin antamaan rangaistuspotkuun toisen jakson alussa.

Artikkeliin liittyvät

"Tuomari astui sitten aika isoon rooliin 3–1-maaliin johtaneessa pilkussa. Se [Krasnodar] oli tehokas. He eivät tarvitsisi tuomarin apua pelissä. Mielestäni se oli yksi ratkaiseva hetki pelissä", HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo sanoi.

Avausmaali tuli jo kahdeksannella minuutilla, kun Pavel Mamajevin laukaus kimposi toppari Juhani Ojalan jalasta maaliin.

Puolitoista minuuttia myöhemmin tuomari vei pallon pilkulle, kun Heikkinen rikkoi rangaistuspotkun arvoisesti. Mamajev viimeisteli rangaistuspotkusta varmasti 2–0-maalin.

Kun ottelua oli pelattu vartti, HJK:n oikea laitahyökkääjä Formose Mendy hankki rangaistuspotkun. Mendy ajoi rangaistusalueelle, ja tuomari näki puolustajan käsivirheen. Erfan Zeneli laukoi pallon tolppaan. Zeneli koski paluupalloon ensimmäisenä, ja tilanne vihellettiin poikki sääntöjen mukaisesti.

HJK ei häkeltynyt takaiskusta, vaan vain muutamaa minuuttia myöhemmin Gideon Baah hankki HJK:lle kulmapotkun, ja Ousman Jallow puski kavennusmaalin Zenelin kulmapotkusta.

Pelin 22. minuutilla HJK koki takaiskun, kun Atomu Tanaka joutui tulemaan puujalan takia vaihtoon. Toni Kolehmainen tuli Tanakan paikalle.

Tanakan vaihdon jälkeen ottelun hallinta siirtyi takaisin kotijoukkueelle HJK:n hyvän kymmenminuuttisen jälkeen. Krasnodar sai avausjaksolla lukuisia kulmapotkuja, mutta kotijoukkue pelasi yllättäen kaikki kulmat lyhyinä, eikä niistä ollut suurta vaaraa HJK:lle. HJK kesti kuitenkin avausjakson loppuun ilman takaiskumaaleja. Puolustus alkoi viimein pitää.

Toisella jaksolla kroatialainen erotuomari Marijo Strahonja otti suurta roolia pelissä ja vihelsi 56. minuutilla kolmannen rangaistuspotkun, kun Vladimir Bystrov heittäytyi Roni Peiposen vieressä kentän pintaan. Fedor Smolov laukoi pilkulta 3–1-johtomaalin.

"Pelasin [tilanteen] niin kuin fudista pelataan. Panin käden eteen, ja olin etupuolella. Sitten hän hyppäsi maahan, ja siitä tuli pilkku. Ei ollut oikea tuomio, ja eniten ärsytti, että siitä tuli pilkku", Peiponen kertoi.

61. minuutilla Baah'sta tuli uusi nimi HJK:n pitkällä loukkaantuneiden pelaajien listalla. Minuutti myöhemmin Krasnodar teki jo neljännen maalinsa ja vain kaksi minuuttia myöhemmin viidennen maalinsa.

Peiponen sanoi, että HJK:n olisi pitänyt pystyä kauden parhaimpaan suoritukseensa.

"Sitä emme tehneet", Peiponen sanoi.

Ari Virtanen HS
Krasnodar

VESA KOIVUNEN
Krasnodarin Regnar Sigurdson ja HJK:n Ousman Jallow taistelivat pallosta Eurooppa-liigan karsintaottelussa. Kotijoukkue voitti torstai-illan ottelun näytöstyyliin.
Krasnodarin Regnar Sigurdson ja HJK:n Ousman Jallow taistelivat pallosta Eurooppa-liigan karsintaottelussa. Kotijoukkue voitti torstai-illan ottelun näytöstyyliin.
VESA KOIVUNEN
Arto Ihatsu (vas.) ja Olli Pietilä tulivat kannustamaan HJK:ta Krasnodariin.
Arto Ihatsu (vas.) ja Olli Pietilä tulivat kannustamaan HJK:ta Krasnodariin.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!