Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Peking: Lauantain finaalit ja suomalaisten karsintalajit

Urheilu
 
PHIL NOBLE / REUTERS
Mo Farah kokeili kamerakopterin lennätystä perjantaina. Hän ei ole hävinnyt kymmenen kilometrin matkaa arvokisoissa neljään vuoteen.
Mo Farah kokeili kamerakopterin lennätystä perjantaina. Hän ei ole hävinnyt kymmenen kilometrin matkaa arvokisoissa neljään vuoteen. Kuva: PHIL NOBLE / REUTERS

1. Miesten 10 000 metriä

Mo Farah ei ole hävinnyt kymppiä arvokisoissa neljään vuoteen. Daegun MM-kisoissa 2011 britti jäi hopealle, mutta Lontoon kesäkisoissa 2012 ja Moskovan MM-kisoissa 2013 hän oli jo omassa luokassaan. Farahin keskittymistä ovat kiusanneet puheet, että hän on jättänyt tahallaan dopingtestejä väliin. Somalialaistaustainen Farah on kiistänyt epäilyt. Farah on matkan tilastoykkönen ajallaan 26.50,97.

Tv-katsojan kannattaa seurata myös nuorta kenianturkkilaista Ali Kayaa. Nuorten EM-kisoissa Tallinnassa hän voitti muut yli kierroksella. Kayan ennätys on 27.24.09. Hänen alkuperäinen nimensä Stanley Kiprotich Mukche.

Miesten 1 0 000 metrin finaali alkaa lauantaina kello 15.50 Suomen aikaa. Aikaeroa on viisi tuntia – juoksu alkaa Pekingissä kello 20.50.

2. Naisten kuula

Maailmanmestaruus on auki, kun neljä edellistä MM-kultaa ottanut Valerie Adams on loukkaantumisen takia sivussa. MM-kisoissa 2007 ja 2009 uusiseelantilainen voitti mestaruuden nimellä Valerie Vili. Nyt voiton vie joko saksalainen Christina Schwanitz (20,77) tai kiinalainen Gong Lijiao (20,34). Pekingin illan toinen finaalilaji alkaa 15.05 Suomen aikaa.

3. Miesten maraton

Henri Manninen oli mukana varhain lauantaina Suomen aikaa juostulla maratonilla. Astmasta kärsivän Mannisen tavoitteena oli päästä maaliin kuumassa ja huonolaatuisessa säässä.

"Lääkäri sanoi minulle, että saatan olla vaikeuksissa. En ole rasittanut keuhkojani, joten uskon, että kestän maratonin", sanoi Manninen ennen juoksua.

Maraton alkoi kello 2.35. Mannisen arvion mukaan loppuajalla kaksi tuntia ja 12 minuutilla oltiin korkealla.

"Minulla ei ole mitään mahdollisuuksia ennätykseeni", sanoi Manninen, joka on juossut 2.16.43.

4. Moukarin karsinta

David Söderberg ja Tuomas Seppänen heittävät karsinnassa, jossa finaalin raja on 77 metriä. Söderberg heitti ensimmäisessä karsintaryhmässä, joka alkoi 4.30 lauantaiaamuna.

"Hyvä, jos ensimmäinen heitto riittää finaaliin. Pitäisi saada noin 75 metriä", tuumi Söderberg. Seppäsen karsintaryhmä aloittaa kello 5.55.

"Finaaliin riittää 73–76 metrin heitto."

5. Kolmiloikan karsinta

Kristiina Mäkelä loukkasi varvastaan viimeistelyleirillä Hongkongissa, mutta hän lähtee mukaan kello 14.10 Suomen aikaa alkavaan karsintaan. Karsintaraja on 14,25. Mäkelä on hypännyt ulkona 14,06 ja hallissa 14,20.

"Tunteet ovat sekalaiset, mutta parempaan päin", sanoi Mäkelä, joka loikkii varvas teipattuna. "En voi luvata mitä tapahtuu. Varvas teipataan niin, ettei siihen tule mitään painetta", sanoi Mäkelä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!