Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rata, joka tuntuu rakastavan Räikköstä

Ferrari-kuski viihtyy Span mutkissa

Urheilu
 
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen

Spa-Francorchampsin kilparata tunnetaan paikkana, jossa eräät tähtikuljettajat ovat hioutuneet timanteiksi.

Nykyisen kuskisukupolven kiistaton kuningas Spassa on Kimi Räikkönen, joka on voittanut yksinään yhtä monesti kuin muut nykymestarit yhteensä, neljä kertaa.

"Tunnen itseni sen verran maalaispojaksi, että on kiva tulla radalle, joka ei ole keskuksen lähellä vaan keskellä metsää. Radalla on korkeuseroja ja paljon erilaisia mutkia. Olivat säännöt mitkä tahansa, tuntuu, että tällä radalla tulee yleensä aina tiukkoja ja jännittäviä kisoja."

"Vaikka viimeistä shikaania on muutettu, ja pidin vanhasta Bussipysäkistä enemmän, yleisluonne radalla on säilynyt. Tänne on aina kiva tulla", Räikkönen sanoi.

Räikkösen manageri Steve Robertson käy nykyään vain muutamissa kisoissa. Spata hän ei jätä väliin koskaan.

"Tämä jos mikä on Kimin rata. Spa kuuluu ratoihin, joilla Kimi ajoi jo junioriluokissa. Jollain radalla kuljettaja saa tunteen, miten mennä kovaa ja täällä Kimi löysi sen välittömästi. Tällä radalla on hieno kimara erilaisia mutkia, ja niissä Kimin luontainen taidokkuus pääsee erinomaisesti esiin", Robertson kiittelee.

"Kimi saa tällä radalla minkä tahansa auton menemään kovaa. Formula Renault -luokissa hän voitti, vaikka sai aika-ajossa rangaistuksen."

Robertson muistuttaa, että Spassa kaikki toimii. Räikkönen rakastaa rataa, ja rata tuntuu rakastavan häntä.

"Samanluonteisia ratoja on muitakin, mutta vaikkapa Saksassa tuntuu, että rata ei rakasta häntä, vaikka vauhtia on ollut sielläkin."

F1-urheilun moniosaaja Peter Windsor nostaa yhdistäväksi tekijäksi Span sankareille hienovirityksen, joka tulee selkäytimestä. Menestyjillä on hienonhieno tuntuma sormenpäissä ja varpaissa maksimoida pitkän ratakierroksen pito joka paikassa oikealla tavalla.

"Räikkösen ajaminen perustuu paljon juuri hienoviritykseen, samoin Jenson Buttonin. Entisistä tähdistä samantyylisiä olivat vaikkapa Jim Clark, Ayrton Senna ja Michael Schumacher. Tiedän Clarkin vihanneen Spata, mutta erikoistaitonsa ansiosta hän oli aina todella nopea täällä", Windsor sanoo.

 

MTV Max televisioi tänään ajettavat Belgian gp:n aika-ajot kello 14.55 alkaen.

Heikki Kulta
Spa-Francorchamps

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!