Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pelaajahuolto pätkii HJK:ssa

Urheilu
 
Ari Virtanen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n urheilutoimittaja.
Vesa Koivunen
HJK:n Gideon Baah pääsi maalipaikkaan ottelussa Krasnodaria vastaan muttei onnistunut viimeistelyssä. HS:n tietojen mukaan Baah'n vanha nivusvamma vihoitteli torstain ottelussa.
HJK:n Gideon Baah pääsi maalipaikkaan ottelussa Krasnodaria vastaan muttei onnistunut viimeistelyssä. HS:n tietojen mukaan Baah'n vanha nivusvamma vihoitteli torstain ottelussa. Kuva: Vesa Koivunen

Helsingin Jalkapalloklubin kausi on päättymässä tänä vuonna eurokentillä vanhaan tuttuun kaavaan. Eurooppa-liigan lohkovaihe jäänee taas väliin. Pudotuspelikierroksen avauskamppailussa kärsityn 1–5-tappion jälkeen kotiottelu Krasnodaria on vain yksi peli kahden tärkeän Veikkausliigan ottelun välissä.

Odotukset olivat korkealla viime kauden Eurooppa-liigan lohkovaiheen pelien jälkeen. Pudotukseen menestyksestä takaisin normaalitasolle on ollut syynä pitkälti joukkueen heikentyminen viime kaudesta, mutta nyt on syytä käsitellä toinen merkittävä kautta vaikeuttanut asia. Seuran edustusjoukkueen fyysinen valmennus ja lääkintähuolto sekä myös valmennus ovat osin epäonnistuneet.

Kauden tärkeimmästä pelistä Astanassa oli kolme viime kauden avainpelaajaa sivussa lihasvamman takia: Nikolai Alho, Veli Lampi ja Demba Savage. On tapahtunut erilaisia virheitä, kun heitä on huollettu pelikuntoon.

Alho sai lihasvammoja polvivaivoista toivuttuaan, Lampi kärsi pitkään tuntemattomasta lihasvammasta, ja Savage pantiin mitä ilmeisimmin liian aikaisin pelaamaan. Tuloksena oli takareisivamma, joka piti Savagen sivussa Astana-vierasottelusta.

Kolmikon lisäksi lihasvammoista ovat kärsineet myös Gideon Baah, Sebastian Sorsa, Ousman Jallow, Formose Mendy ja Erfan Zeneli. HJK:hon palannutta Mac Kandjia on kiusannut nivunen, ja HS:n tietojen mukaan Baah'n vanha nivusvamma vihoitteli Krasnodarissa. Lihasvammoja on ollut yksinkertaisesti aivan liikaa.

HS:n tietojen mukaan seurassa on keskusteltu loukkaantumisista paljon, koska pelaajien fyysiseen huoltoon on panostettu.

Kontrolli on pettänyt, jos loukkaantumisriskistä kärsiviä pelaajia on peluutettu liian aikaisin, ja tuloksena on loukkaantumisia.

HJK muutti harjoitusten luonnetta dynaamisemmaksi täksi kaudeksi, mutta se ei ole hyväksyttävä selitys vammoille. Jos syy piilee siinä, on myös valmennus epäonnistunutta.

Onko harjoittelu ja kuntoutus riittävän ammattitaitoista? HS:n useasta eri lähteestä saamien tietojen mukaan pelaajistossa on kyseenalaistettu kuntoutuksen tasoa loukkaantumisten jälkeen. Myös kuntovalmennuksen metodeja on kummasteltu.

HJK:lla on vain yksi päätoiminen kuntovalmentaja, joka toimii samaan aikaan myös fysioterapeuttina. Päätoimista lääkäriä HJK:lla ei ole.

HJK:n olisi tavalla tai toisella järjestettävä asiat niin, että pelaajien huolto toimii taas ilman turhia loukkaantumisia.

Ari Virtanen HS
ari.virtanen@hs.fi
Kirjoittaja on HS:n urheilutoimittaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!