Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Farah, Bolt, Gonga ja Ghebreslassie

Urheilu
 

1. Miesten 10 000 m

Mo Farah lähti kohun keskeltä mestaruusjahtiin. Somalitaustainen britti ei ollut hävinnyt kymppiä arvokisoissa neljään vuoteen, eikä niin käynyt Pekingissäkään.

Farah leikki kissaa ja hiirtä kenialaiskolmikon kanssa ja puristi helpon voiton loppukirissä ajalla 27.01,13.

Farahilta on jäänyt dopingtesti väliin kaksi kertaa, mikä on nostattanut epäilyt hänen puhtaudestaan. Epäilyt ovat kohdistuneet myös valmentaja Alberto Salazariin, jonka on väitetty rohkaisseen Farahin harjoituskaveria Galen Ruppia käyttämään dopingia. Yhdysvaltalainen Rupp juoksi kympillä viidenneksi.

Farah on kiistänyt syytökset. "Tulin tänne voittamaan", sanoi Farah, jonka juoksu oli kieltämättä komeaa katsottavaa.

"Ei ollut helppoa juosta 27 minuuttia tässä säässä. Nyt täytyy yrittää toipua 5 000 metrille. Tosin tuskin maltan odottaa sitä."

2.Naisten kuula

Niin lähellä, mutta samalla niin kaukana oli Kiinan ensimmäinen maailmanmestaruus Pekingissä. Lijiao Gong hävisi MM-kullan seitsemällä sentillä Christina Schwanitzille. Gong johti kisaa kotiyleisön riemuksi kolme kierrosta, mutta sitten saksalainen meni ohi.

Neljä edellistä maailmanmestaruutta voittanut Valerie Adams ei kilpaillut Pekingissä. Uusiseelantilainen on loukkaantunut.

3.Maraton
Henri Manninen sinnitteli maaliin asti raskaalla maratonilla. Manninen sijoittui 35. tilalle ajalla 2.30.21. Astmasta kärsivä Manninen joutui koville. Hengitys alkoi piiputtaa 20 kilometrin jälkeen. "Jos olisi ollut jokin muu kisa, olisin keskeyttänyt. Tämä oli kovaa taistelua alusta lähtien", sanoi Manninen.

MM-kisojen ensimmäisen kullan otti 19-vuotias Eritrean Ghirmay Ghebreslassie. Hänestä tuli kisahistorian nuorin maratonvoittaja ajalla 2.12.28. Ghebreslassie on melkein nimikaima etiopialaiselle Haile Gebrselassielle, joka voitti neljä kertaa peräkkäin 10 000 metrin MM-kultaa.

Ghebreslassie on ollut kestävyysjuoksijana teinitähti. Miesten kisoissa hän on ollut jäniksenä Chicagon maratonilla.

4. Miesten 100 m
Usain Bolt palasi seitsemän vuoden jälkeen Pekingin Linnunpesään voittajana. Bolt kiri oman alkueränsä ykköseksi ajalla 9,96.

Alkuerien nopein oli Justin Gatlin. Yhdysvaltalainen juoksi 9,83. Vuoden 2007 satasen maailmanmestari Tyson Gay juoksi MM-kisoissa ensi kertaa kuuteen vuoteen. Gay oli alkuerissä vasta 19:nneksi nopein ajalla 10,10. Hän tosin juoksi 1,4 metrin vastatuuleen.

Sunnuntain finaalista on luvassa huippujännittävä ja tasainen. Yhdeksän miestä alitti alkuerissä 10 sekuntia, mutta välierissä painellaan tasaisesti 9,9-alkavia aikoja.

Mestaruus voitetaan ajalla 9,7–9,8. Paljon ei puutu, etteikö Linnunpesässä nähtäisi jälleen jamaikalaisen juhlat. Sen verran kevyesti Bolt lönkötti lauantaina, vaikka lähtö oli jälleen huono.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!