Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruuska sivusi Talin kenttäennätystä

Komea kiri ei riittänyt voittoon uran viimeisessä kotimaan amatöörikilpailussa

Urheilu
 

Tämän hetken paras suomalainen golfin amatööripelaaja Lauri Ruuska kehitti hirmuisen loppukirin, mutta sekään ei riittänyt voittoon asti 50. kerran pelatussa Suomen avoimessa mestaruusturnauksessa Erkko Trophyssa.

Toiseksi noussut Ruuska sivusi lauantain päätöskierroksella Helsingissä Talin kenttäennätystä 63 (8 alle parin), mutta voiton vei kolme lyöntiä paremmalla yhteistuloksella -11 Itävallan Lukas Lipold.

Kaksikon osat vaihtuivat viime vuodesta, jolloin Ruuska voitti ja Lipold oli kakkonen. Kolmanneksi lyönnin päässä Ruuskasta sijoittui tuore amatöörien Euroopan mestari, Italian Stefano Mazzoli.

"Eihän ulkomaalaisia voi ilmaiseksi päästää kärkeen. Sanoin aamulla rangella Lipoldille, että aion tulla lujaa takaa", Ruuska kertoi palkintoseremonian jälkeen.

Ruuska pääsi pelaamaan paineettomassa tilanteessa kärjen takana. Hänen tuloskorttiinsa merkittiin yksi eagle, seitsemän birdieä ja yksi bogi. Seitsemän viimeistä reikää Ruuska pelasi kuusin alle.

Kilpailuaan Ruuska luonnehti nousujohteiseksi, mistä kertovat myös kierrostulokset 74+68+63. Hän rankkasi Erkon kauden kolmanneksi parhaaksi kilpailukseen.

Kaksi parasta olivat amatöörien lyöntipelin ylivoimainen Suomen mestaruus ja EM-kisojen kuudes sija.

"Ne olivat pelillisesti tasavahvoja, joten niitä on vaikea verrata keskenään."

SM-kisoissa Lakistossa Ruuska pelasi uransa tuloksellisesti parhaan kierrostuloksen 62 (9 alle parin). Talin 63 on toiseksi paras.

Syksyn aikana 21-vuotias Ruuska aikoo siirtyä ammattilaiseksi. Euroopan-kiertueen ensimmäinen karsintavaihe on jo merkitty kalenteriin.

Erkko Trophy oli hänen viimeinen amatöörikilpailunsa kotimaassa.

Euroopan amatöörirankingissa hän on ennen Talin kakkossijan päivittämistä sijalla 24 ja selvästi paras suomalainen. Maailmanlistalla vastaava sijoitus on 67:s.

Naisten kilpailun Talissa voitti ylivoimaisella viiden lyönnin erolla Thaimaan Kanyalak Preedasutthijit (+2).

Toiseksi nousi kahden vuoden takainen voittaja, asikkalalainen Anna Backman.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?