Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranska nappasi taas Suomelta rallivaltikan

Sébastien Ogier voitti Saksan MM-rallin. Ranskalaisilla on nyt yksi osakilpailuvoitto enemmän kuin suomalaisilla.

Urheilu
 
Miika Wuorela
Hannu Rainamo
Sébastien Ogier on kiinni maailmanmestaruudessa.
Sébastien Ogier on kiinni maailmanmestaruudessa. Kuva: Hannu Rainamo

Ranska on Saksan MM-rallin jälkeen taas maailman menestynein rallimaa, jos mittarina käytetään sitä, montako osakilpailua maan kuljettajat ovat voittaneet MM-sarjassa.

Hallitseva maailmanmestari Sébastien Ogier ajoi Volkswagenilla Saksan rallin ykköseksi, joten luvut ovat nyt 175–174 ranskalaiskuljettajien hyväksi. Maat ovat taistelleet kärkipaikasta tasaisesti läpi kesän, sillä edellisistä viidestä osakilpailusta Ogier on voittanut kolme ja Jari-Matti Latvala kaksi.

Voitollaan Ogier nousi tasoihin osakilpailuvoittojen määrässä menestyksekkäimmän suomalaiskuljettajan, Marcus Grönholmin kanssa. Molemmat ovat saalistaneet 30 ykköstilaa MM-tasolla. Heidän edellään voittotilastossa on vain Sébastien Loeb, jonka 78 osakilpailuvoittoa ovat Ranskan ykkössijan takeena.

MM-sarjassa jyrää tällä hetkellä yksi merkki. Volkswagen on voittanut kolmen rallikautensa aikana vähintään kertaalleen jokaisen sarjan osakilpailun.

Ogierin takana Latvala ajoi Saksan kisan kakkoseksi ja Andreas Mikkelsen kolmanneksi, joten viikonloppu oli saksalaistiimin ilotulitusta.

Vielä perjantain lenkin jälkeen jopa voitto näytti Latvalalle mahdolliselta, mutta Ogierin kiristettyä vauhtia alkoi Latvala tyytyä kakkossijaan.

Kaksi aiempaa yritystä Saksassa ovat päättyneet Volkswagenilla pettymyksiin, joten balsamia jaettiin vanhoihin haavoihin tällä kertaa rutkasti.

"Tämä oli mahtava päivä Volkswagenille ja koko tiimille. Kolmoisvoitto on luonnollisesti oikea tapa ponnahtaa takaisin kahden aiemman vuoden tuloksista. Kaikki selvisimme hyvin paineista, ja teimme kovasti töitä, jotta tämä tulos tuli mahdolliseksi", Latvala sanaili.

Viime vuoden Ranskan rallin voitto osoitti, että Latvala taitaa myös asfaltin. Aivan sorarallien kaltaista suoritusta mies ei kuitenkaan saanut aikaiseksi, joten Ogier oli lopulta 23 sekuntia suomalaista etevämpi.

"Olen hyvin tyytyväinen kakkossijaan. Tämä oli kuitenkin asfaltilla, joka sinänsä ei ole suomalaisten lempialustoja. Tietysti olisi ollut kiva toistaa Suomen menestys, mutta tallikaverini oli yksinkertaisesti vain liian hyvä tänä viikonloppuna."

Teoreettiset mahdollisuudet maailmanmestaruuteen asti Latvalalla yhä on. Se vaatisi täydellistä epäonnistumista Ogierilta, joka on 93 pistettä edellä.

"Ote MM-hopeasta tiukkeni samalla, ja se myös pysyy tavoitteenani jatkossa", Latvala lupaa.

Miika Wuorela
Trier

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?