Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nikkanen finaaliin, estenaiset karsiutuivat

Urheilu
 

1 Seiväshypyn karsinta
Minna Nikkanen hyppäsi ensimmäisellään 455, jonka ylitti neljätoista naista. Karsinta lopetettiin tähän korkeuteen. Tavallisesti loppukilpailuun otetaan vain 12 urheilijaa. Seipään karsintaraja oli 460 senttiä.

"Kisajärjestäjät ilmoittivat, että karsinta on ohi. Kaikki olivat valmiina hyppäämään 460:sta. Minulle se olisi ollut ihan sama", sanoi Nikkanen, jolle pääsy MM-finaaliin oli minimitavoite.

"Loppukilpailussa minulla ei ole mitään menetettävää. Olen tyytyväinen mihin tahansa tulokseen. Kesä–heinäkuun vaihde oli niin vaikea."

Nikkanen on hypännyt tällä kaudella kolme kertaa Suomen ennätyksen. Nykyinen SE 460 ylittyi elokuun alussa Kuortaneella.

Seiväshypyn loppukilpailu on huomenna keskiviikkona.

2 Estejuoksun alkuerät

Sandra Eriksson ja Camilla Richardsson joutuivat kovaan kyytiin 3 000 metrin esteiden alkuerissä. Molemmat juoksivat kauden toiseksi parhaat aikansa, mutta finaalipaikka jäi kaukaiseksi haaveeksi. Eriksson itse odotti pääsyä finaaliin ja jopa pistesijaa. "Toinen kilometri oli tosi vaikea. En tiedä, mistä se johtui. Lopussa oli taas voimia", kertasi Eriksson, jonka aika oli 9.39,64 ja sijoitus 23:s.

Viimeinen aikojen perusteella jatkoon päässyt juoksija oli turkkilainen Özlem Kaya ajalla 9.30,23. "Helppoa sanoa jälkikäteen, että olisi pitänyt juosta rohkeammin. En ollut koskaan ennen ollut näin kovassa alkuerässä", sanoi Eriksson, joka arveli, että finaaliin olisi riittänyt loppuaika 9.42–9.43.

Richardsson, 21, oli puhtaasti opintomatkalla. Loppuaika 9.53,13 ja 32. sija eivät olleet isoja pettymyksiä. "Huippukunto oli kuukausi sitten nuorten EM-kisoissa", sanoi vaasalainen, joka jäi Tallinnassa niukasti ilman nuorten arvokisojen mitalia.

3 Kiekon karsinta

Sanna Kämäräinen heitti 56,68. Tulos riitti vasta 27. sijaan. "Harmittaa todella paljon. En pysty antamaan enempään. Urheilen täysillä, mutten pakosta", sanoi Kämäräinen.

Kämäräisen kausi on kokonaisuudessaan ollut vaisumpi kuin viime vuonna, jolloin hän sijoittui EM-kisoissa seitsemänneksi ja haaveili Suomen ennätyksen 67,02 rikkomisesta. "EM-kisoissa tämä tulos olisi riittänyt finaaliin."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!