Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki Cupin isä on kuollut

Max Westerberg ansioitui nuorisojalkapallon parissa

Urheilu
 
Max Westerberg
Max Westerberg

Helsingin Käpylästä kotoisin ollut jalkapallovaikuttaja Max Westerberg on kuollut. Hän oli 79-vuotias.

Westerberg muistetaan Helsinki Cupin ja Käpylän Pallon pitkäaikaisena vaikuttajana. Westerberg työskenteli myös Palloliitossa monissa tehtävissä.

"Hän oli joka paikassa – kentällä ja kabineteissa – mutta hän kuului pallokentille. Hän kuuluu aikamme suuriin jalkapallotekijöihin. Hän oli jalkapallon kenttäväen suuresti arvostama persoona", Westerbergin hyvin tunteva Suomen Urheilumanagerit ry:n kunniapuheenjohtaja Erkki Alaja kertoo Helsingin Sanomille.

Lasten ja nuorten jalkapalloturnaus Helsinki Cupista muodostui yksi Westerbergin elämäntöistä. Hän oli vuonna 1976 perustetussa turnauksessa vahvasti mukana alkuvuosista lähtien eteen ensin talkoohengellä, ja toimi turnauksen toiminnanjohtajana vuosina 1985–1998.

Helsinki Cup kasvoi yhdeksi Euroopan suurimmista jalkapalloturnauksista, ja Palloliitto myönsi Westerbergille kultaisen ansiomerkin.

Westerberg oli viimeisinä vuosinaankin tuttu näky Käpylän urheilupuiston pääkentän laitamilla – kentän, joka nimettiin Max Westerberg -areenaksi vuonna 2006. Westerberg palkittiin tuolloin käpyläläisen jalkapalloilun eteen tehdystä 52 vuotta kestäneestä työstä.

"Westerbergillä oli iso merkitys käpyläläiselle jalkapallolle, ja hän oli helsinkiläisen jalkapallon suuria edistäjiä", Alaja korostaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!