Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kenialaiset juhlivat juoksuradalla

Urheilu
 
Helsingin Sanomat

1. Miesten 800 metriä

Matkan ME-mies Kenian David Rudisha teki näyttävän paluun maailman huipulle. Loukkaantumisista kärsinyt Rudisha otti paikan joukon keulilla. Ensimmäisen kierroksen hän veti varman päälle, ja kiristi toisella vauhtia. Hopeaa otti Puolan Adam Kszczot ja pronssia kauden tilastokärki, Bosnia ja Hertsegovinan Amel Tuka.

2. Miesten pituushyppy
Britannian Greg Rutherford sai täyteen hienon sarjan: hän on nyt hallitseva maailmanmestari, Euroopan mestari, olympiavoittaja ja Kansanyhteisön kisojen mestari. Rutherford hyppäsi voittoon tuloksella 841.

Yhdysvaltalainen kauden tilastokärki Jeff Henderson karsiutui kolmelta viimeiseltä kierrokselta. Hänen ensimmäinen hyppynsä oli pitkä, mutta yliastuttu. Muut mitalit veivät Ranskan Fabrice Lapierre (824) ja Kiinan Wang Jianan (818).

3. Naisten kiekonheitto
Kuuban Denia Caballero heitti voittoon riittäneen tuloksen heti ensimmäisellä kierroksella. Caballeron 69,28 kantanut heitto oli 1,89 metriä pidempi kuin hopeaa ottaneen Sandra Perkovicin paras kiskaisu 67,39. Mestaruutta puolustaneella Perkovicilla oli vaikeuksia saada heittojaan pysymään sektorissa. Pronssilla palkittiin Saksan Nadine Müller, joka heitti 65,53.

4. Miesten 400 metrin aitajuoksu
Suomessakin ahkerasti kilpaillut Nicholas Bett teki loistavan juoksun ja otti kultamitalin ajalla 47,79. Kulta oli Kenialle ensimmäinen alle 800 metrin mittaisilla matkoilla. Bettin taustalla on suomalaismanageri Jukka Härkönen. Bett oli viimeisessä kaartessa vielä viidentenä, mutta teki nousun loppusuoralla. Hopeaa otti juoksua pitkään hallinnut Venäjän Denis Kudrjatsev uudella Venäjän ennätyksellä 48,05. Hän paransi ennätystään MM-kisoissa jokaisessa juoksussaan: alkuerässä, välierässä ja finaalissa. Pronssia sai Yhdysvaltain Jeffery Gibson ajalla 48,17.

5. Mitalit
Kahden kulan päivän jälkeen Kenia nousi kärkeen mitalitaulukossa. Maalla on neljä kultaa, kolme hopeaa ja kaksi pronssia. Kaksi kultaa ovat voittaneet Brittania ja Jamaika. Mitaleja on voittanut 25 maata.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!