Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jalkapallomaajoukkueessa enää yksi Veikkausliigasta

Tilapäinen päävalmentaja Markku Kanerva valitsi joukkueensa Kreikkaa ja Färsaaria vastaan

Urheilu
 
Anni Reenpää Lehtikuva
Markku Kanerva odottaa Suomen maajoukkueelta pirteää peli-ilmettä Kreikkaa ja Färsaaria vastaan.
Markku Kanerva odottaa Suomen maajoukkueelta pirteää peli-ilmettä Kreikkaa ja Färsaaria vastaan. Kuva: Anni Reenpää Lehtikuva

Suomen jalkapallomaajoukkueeseen mahtuu tällä hetkellä vain yksi pelaaja Veikkausliigasta. Tilapäinen päävalmentaja Markku Kanerva julkisti tiistaina joukkueensa EM-karsintaotteluihin Kreikkaa ja Färsaaria vastaan, ja vain HJK:n Rasmus Schüller pääsi mukaan Veikkausliigasta. Viime keväänä Veikkausliigan pelaajia oli vielä kolme.

A-maajoukkueen pelaajien seuralista kertoo muutenkin joukkueen pienestä kehittymisestä. Vielä viime keväänä joukkueessa oli vain yksi pelaaja neljästä kovimmasta liigasta (Englannin Valioliiga, Serie A, Bundesliiga, Espanjan liiga), nyt siinä on mahdollisesti jo kolme.

Perparim Hetemaj on pitkään ollut ainoa ehdottomassa huippuliigassa pelaava suomalaispelaaja, mutta nyt hänen kanssaan samassa kerhossa ovat Bundesliigan Eintracht Frankfurtia edustava maalivahti Lukas Hradecky ja Serie A:n Sampdoriaa edustava toppari Niklas Moisander. Moisander tosin ei ollut mukana tiistaina julkaistulla 22 pelaajan listalla, mutta Kanervan mukaan hän saattaa vielä liittyä joukkueeseen.

"Tämän viikon aikana tarkistamme tilannetta. Mikäli Moisander on kunnossa, on hän joukkueen 23:s pelaaja", Kanerva kertoi tiistaina.

Suomen maajoukkue on jo lähes varmasti ulkona ensi kesän EM-kisoista. Kun Suomella on neljä peliä jäljellä, jatkokarsintapaikalla oleva Unkari on seitsemän pisteen päässä. Tilanne on haasteellinen, kun Suomi kohtaa syyskuun alussa Kreikan vieraissa ja kotona Färsaaret.

"Näen tässä hirveästi mahdollisuuksia. Karsinnat eivät ole menneet toivotulla tavalla. Uskon, että jokainen haluaa näyttää tuossa joukkueessa, ettemme ole niin huonoja kuin sarjataulukko näyttää", Kanerva kertoi.

Maajoukkueen edellinen päävalmentaja Mixu Paatelainen sai potkut kesäkuussa, ja elokuussa Suomen Palloliitto julkisti uuden päävalmentajan Hans Backen. Hän aloittaa työnsä ensi vuonna EM-karsintojen jälkeen.

EM-karsinnat loppuun valmentavan Kanervan apuna tulevissa maaotteluissa ovat kokeneet, entiset maajoukkuepelaajat Mika Nurmela ja Jonatan Johansson. Kanerva uskoi, että kaksikolla on paljon annettavaa sekä Kanervalle että joukkueelle.

"Suurimmat paineet joukkueelta ovat poissa. Tämä tilanne ei saa tarkoittaa sitä, että pelaamme pelit pois. Jokainen pelaaja pelaa myös tulevaisuudelle", Kanerva sanoi.

Kanerva kertoi, että on puhunut kerran tulevan päävalmentajan, ruotsalaisen Backen kanssa.

"Hän halusi antaa täyden työrauhan minulle. Olen kiinnostunut tapaamaan hänet, ja tapaan hänet henkilökohtaisesti lähitulevaisuudessa", Kanerva sanoi.

Kanerva kertoi keskustelleensa pelaajien kanssa tilanteesta, jossa päävalmentaja on vaihtunut.

Kaikkien kanssa hän ei ole ehtinyt keskustella.

"Pääasiassa keskityn [tulevissa otteluissa] siihen, että teemme tiettyjä yksittäisiä asioita paremmin. Meillä on ollut hyviä elementtejä. Pallonhallinnassa olemme menneet eteenpäin, mutta iso juttu on, että meidän pitää saada jalostettua se tehoiksi. Puolustuspeliin pitää kiinnittää huomiota", Kanerva kertoi.

Kanerva kertoi pohtineensa muutosten tarpeellisuutta yhdessä muiden kanssa.

"Se nähdään sitten pelin yhteydessä, mikä siellä mahdollisesti muuttuu", Kanerva sanoi.

Kanerva myönsi EM-karsintojen pettymyksen.

"Olen pettynyt. Luottamus ei ole mihinkään kadonnut. Uskon, että napsimme pisteitä. Meillä on täydet mahdollisuudet Kreikassa. Färsaaret on ollut tosi kova yllätys. Minun tehtäväni on saada taisteluilme ja periksi antamattomuus joukkueeseen. Meillä on hirveä tarve näyttää", Kanerva kertoi.

 

Kreikka–Suomi 4. syyskuuta Pireuksessa ja Suomi–Färsaaret 7. syyskuuta Helsingin Olympiastadionilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!