Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Voitto tulevaisuudelle

Urheilu
 
Ari Virtanen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n urheilutoimittaja.

Syksystä on tulossa pimeä HJK:n kannattajille. Veikkausliigan otteluohjelman kummallisuuksiin lukeutuu sekin, että HJK:lla on kymmenen liigaottelua jäljellä, mutta vain kolme niistä on enää kotiotteluita. Voitto Krasnodarista olisi iso valonlähde syksyn pimeydessä.

Tänään pelattava ottelu Krasnodaria vastaan on HJK:lle lopputuloksesta riippuen pieni sijoitus tulevaisuuteen.

Tasapeli tai voitto kotiottelusta toisi arvokkaita joukkuepisteitä, joita HJK tarvitsee tulevaisuudessa. Niiden avulla HJK pysyisi vankemmin sijoitettujen joukkueiden puolella Mestarien liigan karsintojen toisella kierroksella ja saisi itseään heikompia vastustajia tulevaisuudessakin vastaansa sillä kierroksella.

HJK:n joukkuepisteisiin vaikuttaa aina viisi viimeisintä kautta, ja siksi kahden vuoden takainen putoaminen virolaista Nömme Kaljua vastaan on riippakivenä vielä kolmen vuoden ajan. Toki myös muiden suomalaisjoukkueiden menestys tai konttaaminen europeleissä vaikuttaa maapisteiden takia HJK:n joukkuepisteisiin. Siksi myös muiden menestys on HJK:n etu, ja HJK:n menestys hyödyttää muita.

Lyhytnäköisesti ajateltuna tämän illan ottelu on ilman jonkinlaista pelillistä ihmettä vain muodollisuus, kun mahdollisuudet jatkoonpääsyyyn ovat ohkaiset. Pitkänäköisemmin ajateltuna mikä tahansa voitto Krasnodarista voisi helpottaa lohkovaiheiden tavoittelua tulevaisuudessa. Siksi tälläkin ottelulla on paljon merkitystä.

Ari Virtanen
ari.virtanen@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?