Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

400 metrin mestari kannettiin pois paareilla

Urheilu
 
Helsingin Sanomat

1. Miesten 400 metriä

Eteläafrikkalainen Wayde van Niekerk laittoi kaiken peliin ja tuli ensimmäisenä maaliin. Tuore maailmanmestari lysähti hetki kilpailun jälkeen väsyneenä maahan, ja lääkintähenkilökunta kantoi lopen uupuneen mestarin pois paareilla. Voittoaika oli 43,38, jolla van Niekerk menee kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi. Hopeaa juoksi Yhdysvaltain LaShawn Merritt (43,65) ja pronssia Grenadan Kirani James (43,68). Merrittille mitali MM-tasolla oli viides.

2. Naisten 400 metrin aidat

Tšekin Zuzana Hejnová oli selkeä ykkönen naisten aidatulla ratakierroksella. Hejnová juoksi ajan 53,50 ja jätti hopealle ehtinyttä Yhdysvaltain Shamier Littleä 44 sekunnin sadasosaa. Hejnován aika on maailman kärkitulos. Myös pronssi matkasi Yhdysvaltoihin. Sen otti Cassandra Tate ajalla 54,03. Tanskan Sara Slott Petersen oli neljäs.

3. Naisten 3 000 metrin esteet
Estematkalla nähtiin loppukirikamppailu, kun Kenian Hyvin Kiyeng Jepkemoi, Tunisian Habiba Ghribi ja Saksan Gesa Felicitas Krause tulivat samanaikaisesti viimeiselle esteelle. Jepkemoi ylitti esteen parhaiten ja kiri viimeisillä kymmenillä metreillä vahviten. Kenia sai Julius Yegon keihäsvoiton lisäksi toisenkin maailmanmestarin keskiviikolle. Jepkemoin voittoaika oli 9.19,11. Hopeaa otti Ghribi (9.19,24) ja pronssia Krause (9.19,25).

4. Miesten 200 metrin välierät
Jamaikan Usain Bolt päihitti Yhdysvaltain Justin Gatlinin sadalla metrillä ja tänään torstaina kaksikko kohtaa tuplamatkalla. Toisessa erässä juossut Gatlin oli välierien nopein ajalla 19,87. Kolmannessa erässä Bolt juoksi 19,95 ja oli välierien toiseksi nopein. Finaaliin juoksivat myös Britannian Zharnel Hughes (20,14), Jamaikan Nickel Ashmeade (20,19), Panaman Alonso Edward (20,02), Qatarin Femi Ogunode (20,05), Etelä-Afrikan Anaso Jobodwana (20,01) ja Turkin Ramil Guliyev (20,10).

5. Mitalit

Kaikkiaan 33 maata on voittanut kisoista vähintään yhden mitalin. Kenia on kuudella kultamitalillaan mitalitilaston kärjessä. Britannialla kultamitaleja on kolme, Jamaikalla ja Kuuballa kaksi. Yhdeksän mitalia voittanut Yhdysvallat on saavuttanut toistaiseksi vain yhden kultamitalin. Sen voitti Joe Kovacs miesten kuulantyönnössä. Tero Pitkämäen keihäspronssi oli ensimmäinen Pohjoismaiden Pekingistä voittama mitali.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?