Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK hakee jatkoa hyvälle kotisaldolle – joukkue ei ole hävinnyt Lehkosuon alaisuudessa vielä yhtään karsintaottelua kotikentällä

Urheilu
 
HJK:n Lehkosuo: "Lähdemme voittamaan Krasnodaria"
HJK:n Lehkosuo: "Lähdemme voittamaan Krasnodaria"
HJK:n päävalmentajan Mika Lehkosuon mukaan hänen joukkueensa lähtee hakemaan parempaa tulosta ja pelaamaan yksittäisiä pelitilanteita paremmin kuin Venäjällä. Kotikentällä HJK ei ole Lehkosuon valmentamana hävinnyt karsintaotteluita. Toimittaja: Ari Virtanen, kuvaus ja editointi: Vesa Koivunen

Krasnodarissa HJK kärsi pahimman mahdollisen tappion jalkapallon Eurooppa-liigan pudotuspelikierroksen avauksessa. Maalein 1–5 hävinnyt HJK on urheilullisesti mahdottomassa tilanteessa, mikä heijastunee negatiivisesti lipunmyyntiin.

Panosta ottelusta ei kuitenkaan puutu. Jatkoonpääsykin on vielä toki mahdollista, ja HJK haluaa pitää kiinni hyvästä kotisaldostaan europeleissä.

Päävalmentaja Mika Lehkosuon valmentamana HJK ei ole hävinnyt toistaiseksi yhtäkään karsintaottelua kotikentällä. Sitä saldoa Lehkosuo haluaa jatkaa.

"Meillä on ollut aika hyvä kotisaldo ja HJK:lla yleensäkin viime vuosien aikana. Erittäin kovia joukkueita on kaatunut täällä, ja täällä on saatu erittäin hyviä tuloksia", Lehkosuo kertoi keskiviikkoaamun lehdistötilaisuudessa.

Vähiin on käynyt myös median kiinnostus ensimmäisen osaottelun jälkeen. Aamun lehdistötilaisuudessa oli HS:n lisäksi paikalla vain Yle.

Vastaavassa sillassa HJK on ollut viimeksi elokuussa 2012, kun se hävisi Eurooppa-liigan pudotuspelikierroksen avausottelun vieraissa 0–6 Athletic Bilbaolle. Silloin toinen osaottelu päättyi 3–3.

Vesa Koivunen
HJK:n Guy Moussi (keskellä) tasapainoili pallon ympärillä Krasnodarin Dmitri Torbinskin kanssa viime viikon ottelussa, jonka HJK hävisi 1–5.
HJK:n Guy Moussi (keskellä) tasapainoili pallon ympärillä Krasnodarin Dmitri Torbinskin kanssa viime viikon ottelussa, jonka HJK hävisi 1–5.

Lehkosuon mukaan joukkue lähtee hakemaan toisesta osaottelusta FK Krasnodaria vastaan parempaa tulosta ja pelaamaan yksittäisiä pelitilanteita paremmin kuin Venäjällä.

"Sieltä löytyy jokaisesta pelin vaiheesta asioita, joita pitää tehdä paremmin. Alun jälkeen saimme tiivistettyä puolustuksen keskustan. Alussa oli linjojen välissä liian paljon tilaa, vaikka maali tuli keskityksestä ja laidalta etenemisestä, ja siitä tuli köykäinen pilkku", Lehkosuo sanoi HS:lle.

Lehkosuon mukaan Krasnodar oli vaarallinen keskisektorilla alussa. Sitten HJK sai tukittua keskustan ja ohjattua peliä laidoille. Alun romahduksen jälkeen HJK onnistui tiivistämään puolustuksensa, sai ja hukkasi pilkun ja teki maalin.

Kotikentällä HJK on pystynyt viime vuosina hyvin hyödyntämään etunsa.

"Uskon, että kotikentällä pystymme paremmin pitämään palloa ja luomaan uhkaa hyökkäämällä, sekä määrällisesti että toivottavasti myös laadullisesti."

Miten tämän vuoden europelit ovat sujuneet verrattuna viime vuoden vastaaviin otteluihin?

"Ehkä tekee mieli verrata vähän pidempään ajanjaksoon kuin vain viime vuoteen. Viime vuosi on kyllä hyvä vertailukohta, ja sitä pitää käyttää jonkinnäköisenä huippuonnistumisena, johon peilata suorituksia. Vain kaksi kertaa HJK on voittanut historiassaan selkeästi kovemman vastustajan: Metzin (1998) ja Rapid Wienin (2014). Se historia pitää muistaa."

Lehkosuo laskee FC Astanan kovempiin joukkueisiin, vaikkei se ollut mitenkään mahdoton vastustaja. Hänen mielestään Rapid Wien oli parempi joukkue kuin Astana.

"Ehkä sen huomaa siinä, miten pystyimme Astanaa vastaan pelaamaan. Pystyimme pelaamaan paremmin myös vieraissa kuin ehkä Rapid Wieniä vastaan vieraissa. Olimme siellä enemmän lirissä hyökkäyspelin suhteen. Astanassa pääsimme jonkin verran hyökkäämään eri tavalla", Lehkosuo sanoi.

HJK hoiti Lehkosuon mukaan minimitavoitteensa eli ensimmäisen otteluparin voittamisen tyylikkäästi ja varmasti tänä vuonna.

Se ottelupari määrittelee, tuleeko kaudesta europelin osalta pannukakku vai saako joukkue vähintään neljä lisäpeliä.

HJK–Krasnodar tänään klo 20 Sonera-stadionilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!