Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kotikisoilta uupuu vetonaula

Urheilu
 
Annina Vainio
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien urheilutoimittaja.

Kiira Korven lopettamispäätös on melkoinen takaisku vuoden 2017 MM-kotikisoihin valmistautuvalle Suomen taitoluisteluliitolle.

Kotimaisen taitoluistelun valovoimaisin tähti olisi ollut lyömätön vetonaula tapahtuman markkinoinnissa ja keulakuvana. Nyt liitto ei pääse hehkuttamaan jääprinsessaa kilpailijana.

Korpi tunnetaan poikkeuksellisen laajasti taitoluistelupiirien ulkopuolellakin. Hänellä riittää faneja ympäri maailmaa. Twitterissä Korvella on yli 23 000 seuraajaa ja kuvapalvelu Instagramissa yli 33 000.

Korpi on suosittu mainoskasvo. Sponsorointiyhteistöiden jatkosta hän ei osannut vielä torstaina sanoa mitään varmaa.

Taitoluisteluliiton toiminnanjohtajan Lea Åmanin mukaan Korven ratkaisua osattiin ounastella. Paluu kilpa-areenoille ei sujunut toivotusti toistuvien loukkaantumisten jälkeen. EM-kisoissa hän sairastui vatsatautiin ja MM-jäällä epäonnistui lyhytohjelmassaan.

Korpea olisi tarvittu myös hankkimaan Suomelle lisäpaikkoja kotikisoihin. Toisen naisluistelijan saaminen mukaan vaatisi sijoitusta kymmenen joukkoon ensi kevään MM-kisoissa. Nuorille seuraajille Viveca Lindforsille, Jenni Saariselle ja tauolta palaavalle Juulia Turkkilalle tehtävä taitaa olla liian kova pala.

Suomen taitoluistelu elääkin tyystin erilaista vaihetta kuin Helsingin EM-kilpailuissa kuutisen vuotta sitten. Tuolloin Korpi, Susanna Pöykiö, Laura Lepistö ja Jenni Vähämaa taistelivat tosissaan edustuspaikasta arvokisoissa.

Annina Vainio HS
annina.vainio@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!