Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Neziri käänsi katseen ensi vuoteen – Florida vaihtuu Teneriffaan

Uusi tähtäin on kesän EM-kisoissa – MM-hallit jäävät väliin

Urheilu
 
Antti Aimo-Koivisto lehtikuva
Nooralotta Neziri (kesk.) oli ensimmäinen aikavertailussa välieristä pudonnut aituri.
Nooralotta Neziri (kesk.) oli ensimmäinen aikavertailussa välieristä pudonnut aituri. Kuva: Antti Aimo-Koivisto lehtikuva

peking. "Älkää vain kertoko mitään", toivoi Nooralotta Neziri, kun 100 metrin aitojen alkuerä oli takana Pekingin MM-kisoissa.

Neziri ei saanut sijoituksellaan suoraa jatkopaikkaa, vaan hän joutui aikavertailuun.

Siinä Neziri oli ensimmäinen juoksija, joka putosi välieristä.

"Ärsyttäähän se, ettei päässyt jatkoon, kun oli ihan hyvä olo. Nyt oli kyllä myös hemmetin kova taso", sanoi Neziri, jonka aika 13,13 oli hänen uransa paras 1,2 metrin vastatuuleen juostuna.

"Ei voi panna tuulen piikkiin. Myötätuulessa kaikki muutkin olisivat juosseet sitten kovempaa. Seitsemänteen aitaan asti meni hyvin, mutta sitten tuntui, että lyö kiinni. Samaa mitä se on ollut koko kauden, ettei kestä loppuun asti", sanoi Neziri.

Nezirin kausi on ollut nousua ja laskua, ylös ja alas.

Hyvää hallikautta seurasi vaikea alkukesä.

Hän oli kuusi viikkoa juoksematta reiteen tulleen toisen asteen revähdyksen takia.

Toivuttuaan Neziri haki lähes epätoivoisesti MM-rajan 13,00 alittavaa aikaa. Joensuun eliittikisoissa kello pysähtyi 13,01:een.

Pekingissä Neziri käänsi katseensa jo ensi vuoteen. Rion olympialaisissa taso on todennäköisesti hänelle liian kova. EM-kisoissa Amsterdamissa hän hakee finaalipaikkaa.

Sen sijaan MM-hallit Yhdysvaltojen Portlandissa jäävät väliin. "Siitä tulisi yhdeksän tunnin aikaeron takia liian raskas reissu."

Viime talvena Neziri harjoitteli kuukauden Floridassa.

Eikö Floridan-leirin voisi yhdistää MM-halleihin?

"Parempi tehdä sitä, mikä on järkevää kuin sitä, mikä on hienoa. Mukavahan Floridassa olisi harjoitella, mutta ensi talvena täytyy tyytyä Teneriffaan", sanoi Neziri.

Kaksi vuotta sitten Moskovan MM-kisoissa Neziri pääsi ajallaan 13,23 jatkoon viimeisenä juoksijana. Moskovan välierissä hän juoksi ajan 13,04. Nezirin SE on 12,98.

"Tämä kausi on kaikesta huolimatta ollut tasoltaan parempi kuin viime vuosi, vaikkei 13 sekunnin alitusta ole tullutkaan."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!