Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK päätti europelit puhtaasti kotona

Murskatappion jälkeen HJK pesi kasvonsa tasapelillä

Urheilu
 
VESA KOIVUNEN
Kapteeni Markus Heikkinen johdatti HJK:n pois kentältä ottelun jälkeen. Tämän kauden europelit päättyivät lopulta Eurooppa-liigan pudotuspelikierrokselle.
Kapteeni Markus Heikkinen johdatti HJK:n pois kentältä ottelun jälkeen. Tämän kauden europelit päättyivät lopulta Eurooppa-liigan pudotuspelikierrokselle. Kuva: VESA KOIVUNEN
HJK 0 Krasnodar 0 Krasnodar jatkoon yhteismaalein 5–1

Tämä oli ottelu, joka HJK:n piti pelata pois otteluohjelmasta. Ihmeeseen oli vaikea uskoa sen jälkeen, kun HJK oli hävinnyt avausottelunsa Krasnodarissa maalein 1–5.

Ennen Krasnodar-ottelua HJK ei ollut hävinnyt päävalmentaja Mika Lehkosuon alaisuudessa yhtään karsintaottelua Sonera-stadionilla. Siitä saldosta Lehkosuo ja HJK halusi pitää kiinni, ja joukkue onnistui siinä torstaina maalittomalla tasapelillä. HJK:n pelintekijän Rasmus Schüllerin mukaan oli selvää, että ottelupari mokattiin ensimmäisessä osaottelussa.

"5–1 oli liikaa. Tasoero ei ollut kuitenkaan sellainen. Jos olisimme pystyneet puolustamaan paremmin vieraissa ja pitämään lukemat siedettävinä, tässä olisi ollut jonkinlainen sauma mennä Eurooppa-liigaan", Schüller sanoi.

Artikkeliin liittyvät

Lehkosuo onnitteli Krasnodaria jatkoonpääsystä ja totesi vastustajan olleen parempi.

"Paransimme peliämme tässä toisessa ottelussa. Tästä tuli aika tasaväkinen kamppailu. Olen ylpeä joukkueestani, joka teki kovasti töitä. Kentällä oli lopulta paljon väsyneitä pelaajia", Lehkosuo sanoi.

Lehkosuo ihmetteli, miksi tuomarit eivät hyväksyneet HJK:n maalia avausjaksolla. HJK-hyökkääjä Ousman Jallow puski 18. minuutilla kulmapotkusta pallon maaliin, mutta tuomarit näkivät HJK:lle rikkeen. Jallow ei ymmärtänyt, mitä oli tapahtunut.

"Luulin, että tein maalin. En ymmärtänyt, mitä tuomari ajatteli. Näytimme, että voimme kilpailla Euroopassa. Nyt meidän täytyy keskittyä liigan voittamiseen", Jallow kertoi.

Avausjaksolla HJK näytti, että se halusi voittaa ottelun tai saada vähintäänkin hyvän tuloksen siitä. HJK haki kauden aiemmista europeleistä poiketen maalia etenkin ottelun alussa varsin aktiivisesti ja se lähti ajoittain hanakasti vastahyökkäyksiin. Avausottelun tulos vaikutti luonnollisesti pelin luonteeseen.

Jallow'n hylätyn maalin jälkeen hän sai heti uuden tilaisuuden. 20. minuutilla Jallow sai läpisyötön puolustuslinjan taakse mutta sijoitti pallon ohi maalin.

HJK:n kakkosmaalivahti Thomas Dähne väläytti potentiaaliaan ottelussa ja esitti nipun näyttäviä torjuntoja.

Puolen tunnin kohdalla hän esitti hienon game saver –torjunnan. Vitali Kalešin keskitti oikealta ja Sergei Petrov laukoi toiselta puolelta suoraan ilmasta, mutta Dähne ehätti torjumaan laukauksen. Jos Dähne pelaa HJK:n loppukaudella yhtä näyttävästi ja tehokkaasti, voi HJK hyvinkin harkita saksalaisen jatkoa.

Lehkosuo sanoi koko pelin hyvin pelanneen Dähnen olleen HJK:n paras pelaaja.

"Tänään näimme, miksi hän on täällä", Lehkosuo sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!