Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ousman Jallow nauraa nyt HJK:ssa

Gambialainen palasi Klubissa maalintekijäksi kahden vuoden pelitauon jälkeen

Urheilu
 
VESA KOIVUNEN
Elämä hymyilee HJK:n hyökkääjälle Ousman Jallow'lle, joka nauttii jälleen peliajasta ja tekemistään maaleista.
Elämä hymyilee HJK:n hyökkääjälle Ousman Jallow'lle, joka nauttii jälleen peliajasta ja tekemistään maaleista. Kuva: VESA KOIVUNEN

HJK:n Ousman Jallow'n tähti syttyi europeleissä. Jokaista HJK:n europelivastustajaa vastaan maalin tehnyt gambialaishyökkääjä on ollut HJK:n loppukesän valovoimaisin pelaaja. Jallow'sta, 26, on kuoriutunut esiin se viimeistelijä, joka teki Tanskan liigassa yhdeksän ja Turkin kakkosliigassa 14 maalia.

Ennen HJK:ta Jallow oli pelannut varsinaisen ottelun marraskuussa 2012. Nyt hän on tehnyt 14 liigaottelussa kolme maalia. Kuudessa europelissä on syntynyt myös kolme maalia.

Marraskuussa 2012 alkoi Jallow'n korpivaellus. Hänen sopimuksensa turkkilaisseura Rizesporin kanssa purkautui loukkaantumisen takia keväällä 2013. Hän kuntoutti itseään Englannin jalkapalloliiton St. George's Park -harjoituskeskuksessa.

"Minua kuntoutti Englannin maajoukkueen lääkäri ja fysioterapeutti. He pitivät hyvää huolta minusta."

Kuntoutus oli pitkä prosessi, jonka aikana Jallow koki takaiskuja. Hän matkusti Gambian ja Englannin väliä.

Lopulta viime talvena hänelle tarjoutui tilaisuus mennä Rovaniemelle RoPSiin. Jallow'n mukaan RoPS oli hoitanut kaiken valmiiksi ja lähettänyt sopimuksen allekirjoitettavaksi, mutta HJK ehätti väliin ja tarjosi mahdollisuutta harjoitella helsinkiläisseurassa. "Sanoin, että voin tulla HJK:hon. Otin riskin, koska uskoin itseeni", Jallow sanoi.

Jallow pelasi onnistuneesti kaksi liigacupin peliä, teki maalin KTP:tä vastaan ja sai sopimuksen. Jallow oli puolikuntoisenakin riittävän onnekas, ja HJK näki pelaajan, josta voisi olla hyötyä.

HJK oli Jallow'n uralla ensimmäinen seura, jossa hän joutui katsomaan penkiltä pelejä ja taistelemaan peliajasta.

Jallow'n mukaan käännekohta oli kotiottelu Jaroa vastaan kesäkuun lopussa. Hän tuli vaihdosta kentälle ja teki HJK:lle maalin ottelun lopussa. Heinäkuussa Jallow oli jo neljässä liigaottelussa avauksessa ja teki kaksi maalia.

Jallow'sta voisi olla hyötyä HJK:lle ensi kaudellakin. Hänen sopimuksensa päättyy lokakuun lopussa.

"Agenttini kertoi, että HJK haluaisi minun jäävän. Keskustelemme asioista, ja minun täytyy vain odottaa."

Jallow on viihtynyt Helsingissä, koska täällä asuu hänen lapsuudenkavereitaan kotikaupungista Bakausta.

"Ja Gambian maajoukkueesta tuttu Demba [ Savage ] oli täällä", Jallow kertoi.

Bakaussa Jallow asui vastapäätä maan kansallisstadionia.

"Isäni työskenteli supermarketissa, ja hän toi minulle paljon jalkapalloja. Pelasin paljain jaloin kaduilla. Isäni kannusti minua pelaamaan jalkapalloa. Hän kuoli 2011, kun oli Turkissa pelaamassa. Hän oli paras ystäväni."

Perhe tuki, kun uran alku oli vaikea.

"Kun siirryin Arabiemiraatteihin 17-vuotiaana, minut laitettiin asumaan Hilton-hotelliin. Ensimmäisenä päivänä vain itkin, ja ystäväni nauroivat. He kysyivät, miksi itken, kun asun Hiltonissa. Sanoin, että en tunne täältä ketään ja ikävöin perhettäni."

Jallow'n äiti soittaa pojalleen joka päivä. "Joka päivä. Sellaista elämä Afrikassa on. Joskus voiton jälkeen minun pitää soittaa hänelle heti", Jallow kertoi nauraen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?