Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Wilson opettelee Susijengin tavoille – "Yritän tuoda energiaa"

Nopealiikkeinen takamies tuo lisäelementin Suomen peliin

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Jamar Wilson hyökkäsi vahvasti ottelussa Ukrainaa vastaan. Ukrainan Jerome Randle yritti estellä.
Jamar Wilson hyökkäsi vahvasti ottelussa Ukrainaa vastaan. Ukrainan Jerome Randle yritti estellä. Kuva: Vesa Koivunen
Ensi vuiikolla alkavaan EM-turnaukseen valmistautuva miesten koripallomaajoukkue jätti kannattajilleen hyvän mielen, kun se kaatoi lähes täpötäydessä Helsingin jäähallissa Ukrainan.Väkevästi aloittanut Susijengi löi edellisten EM-kisojen kuutosen 20 pisteellä.

Maat kohtasivat viime viikonloppuna turnauksessa Sloveniassa. Suomi hallitsi alkua, mutta kadotti kolmannella jaksolla otteensa.

Ukraina kiitti ja käänsi kymmenen pinnan tappion viiden pisteen (75–70) voitoksi.

Perjantaina Suomen esitys ensimmäisellä neljänneksellä oli loistava, toisella kelvollinen, kolmannella peli yski, mutta neljännellä kotijoukkue karkasi päätösminuuteilla 7 149 katsojan mieliksi selkeään voittoon.

"Tästä on hyvä lähteä kohti EM-kisoja, kun oma tekeminen löytyi pitkästä aikaa", Gerald Lee junior totesi.

Suomi pelasi julkisesti kaikkiaan kahdeksan valmistavaa maaottelua. Se voitti niistä kolme.

Maukkain oli ensimmäinen kamppailu, jossa kaatui Tampereella hallitseva Euroopan mestari Ranska. Sen jälkeen suomalaiset selviytyivät kerran voitokkaasti vieraskentällä Belgiasta.

"Ranska-peli oli parhaamme. Silloin tuntui, että kaikki toimi", Lee jatkoi.

Perjantaina tilanne oli samankaltainen avasusjaksolla. Suomi vei sen 28–11.

Suomi johti pariin otteeseen 23 pisteellä. Ukraina terävöitti peliään, mutta pääsi takaa-ajonsa vuoksi parhaimillaan vain seitsemän pisteen päähän.

Loppuhetkillä parketilla oli yksi sikermä. Se oli Susijengi, joka upotti neljä kolmosta. Niistä vastasivat keltanokka Ville Kaunisto, heittävä takamies Mikko Koivisto, pelinjohtaja Petteri Koponen ja Matti Nuutinen.

Suomen joukkueessa on kolme arvokisojen ensikertalaista, jotka ovat Kaunisto, Joonas Cavén ja amerikkalaissyntyinen takamies Jamar Wilson, joka sai Suomen kansalaisuuden jokin aika sitten.

Wilson tuo parhaimmillaan eloa Suomen hyökkäyspeliin, mutta hän hakee vielä rooliaan ja tutustuu pelitovereihinsa. Kun mies väsyy, hän alkaa turhaan sooloilla.

"Opettelen ja totuttelen peliimme. Muut ovat noudattaneet pelijärjestelmää jo vuosia. Itselläni on takana vasta puolitoista kuukautta", sanoi Wilson, jolla on suomalainen vaimo.

"Yritän tuoda ryhmään mahdollisimman paljon energiaa", Wilson jatkoi.

New Yorkin Bronxissa varttunut väkkärämäinen takamies tuo korille ajoillaan lisäpelotteen Suomen peliin. Hän tekee myös peli- ja heittotilaa Koposelle.

"Jamar [Wilson] on uusi kaveri ryhmässä. Toivottavasti hän omaksuu systeemin, ja pelimme loksahtaa kohdalleen", Koponen sanoi.

Hänen mukaansa voiton jälkeen on hyvä lähteä EM-turnaukseen. Suomen mahdollinen menestys rakentuu hänen mukaansa työnteon kautta.

"Meillä ei ole yhtä paljon lahjakkuutta kuin muilla. Meridän on tehtävä duunia enemmän."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!