Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leijonissa alkaa uuden kulttuurin aikakausi

Urheilu
 

Jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajan vaihtuminen tarkoittaa kahta asiaa. Sukupolvi vaihtuu, mutta myös toimintaympäristö muuttuu.

Kari Jalonen, 55, kuuluu vanhaan kulttuuriin, kun häntä verrataan Lauri Marjamäkeen, 38.

Jalonen on erittäin menestynyt seuravalmentaja, jolla on takanaan vuosi Leijonien peräsimessä. Jalosen Leijonat putosi puolivälierissä Tšekin MM-turnauksessa.

Seuravalmennus vetää Jalosta edelleen, ja siinä hän on parhaimmillaan. Pedanttina ja jopa kontrollifriikkinä Jalonen rakentaa kärsivällisesti joukkueistaan itsensä näköisiä.

Leijonissa siihen ei juuri mahdollisuuksia tule, kun nopeatempoiset turnaukset vyöryvät päälle.

Leijonat ei saa Marjamäestä isolla pensselillä maalailevaa taiteilijaa, vaan erittäin työteliään ja huolellisen kiekkoammattilaisen.

Marjamäki edustaa tarkkuudestaan huolimatta erilaista koulukuntaa kuin edeltäjänsä. Marjamäki asettuu astetta lähemmäksi pelaajiaan.

Huippuvalmentajaksi päästessään Marjamäki on joutunut kulkemaan paljon pitemmän tien kuin Jalonen tai monet muut, joilla on mittava pelaajatausta.

Ei ole ihan helppoa rakentaa kestävää auktoriteettia ja vahvaa karismaa NHL-pelaajien keskellä, kun takana on vain tamperelaisia junioriotteluita.

Marjamäki pystyy siihen. Hän on selkeä, vakuuttava ja kovan ammattitaitonsa takia uskottava.

Erkka Westerlundin kakkosvalmentajana Marjamäki tottui vetämään lähes kaikki harjoitukset. Hän oli hyvin aktiivinen myös Kari Jalosen apurina.

Harjoituksia Marjamäki saa vetää edelleen, mutta hänen on nyt myös vastattava isoista linjoista.

Heikki Miettinen HS
heikki.miettinen@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?