Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Esteratsastajalle koittaa tilipäivä

Hanna Tardiveau lähtee Laaksolla hypättävään GP-finaaliin kärjestä

Urheilu
 
Hanna Tardiveau
Hanna Tardiveau

Kotimaista esteratsastuksen kärkisarjaa johtava Hanna Tardiveau lähtee GP-finaaliin mietteliäänä. Kilpailukauden päättävä finaali hypätään lauantaina Helsingissä Laakson ratsastusstadionilla.

"Kaikki on auki. Viime vuosina tilanteet ovat muuttuneet vielä finaalissa."

Kaksi vuotta sitten Tardiveau lähti Olympiastadionilla hypättyyn finaaliin hyvistä lähtökohdista, mutta kilpailu epäonnistui täysin.

"Olen toivottavasti oppinut virheistäni. Lähden ratsastamaan finaalia nyt vain yhtenä kilpailuna muiden joukossa."

Hanna Tardiveau on hypännyt 12-vuotiaalla Wetrichta-tammallaan unelmakautta. Hevonen on voittanut lähes kaiken, mihin se on osallistunut.

"Paitsi Ypäjän osakilpailussa se uitti minut vesihaudassa", Tardiveau toteaa.

Muutamaa kuukautta myöhemmin SM-kilpailuissa Wetrichta ei enää kieltäytynyt hyppäämästä vesiestettä, joten ratsukko voitti Suomen mestaruuden. Vaikka Tardiveau arvostaa mestaruutta, GP-sarjan voitto houkuttelee.

"Kun SM-kilpailu mittaa kolmen päivän hyppysuorituksia, GP-sarjan voitto mittaa koko kauden menestystä."

Tardiveau on kouluttanut Wetrichtan itse. Vasta nyt kuuden vuoden koulutus tuottaa tuloksia.

"Wetrichta ei näytä kilpahevoselta. Se on kotona laiska ja vähän pyöreä, vaikka olen yrittänyt laihduttaa sitä koko kesän. Mutta kilpailuissa se syttyy ja on säpäkkä. Luotamme toisiimme sataprosenttisesti. Se on esteratsastuksessa tärkeää."

Viikonloppuna kotimaan esteratsastajilla on mahdollisuus vuoden parhaaseen palkkapäivään, sillä luvassa on kauden suurimmat palkinnot.

Sunnuntaina ratsastajat kilpailevat noin 24 000 euron arvoisesta Volkswagen Golf -autosta. Senioreiden GP-sarjan voittajalle on luvassa 5 000 euroa.

Kotimaassa kilpaileville ratsastajille kilpaileminen on yleensä harrastus, joka rahoitetaan muulla hevosalan yritystoiminnalla.

Wetrichtan unelmakausi on tuonut Tardiveaulle voittorahoja yli 12 000 euroa.

"On harvinaista, että kilpailukaudesta jää jotain käteen."

Tardiveau kuljettaa hevosiaan kilpailuihin Oulunsalosta. Tilanteeseen on tulossa muutos, sillä hän muuttaa hevosineen syyskuussa Järvenpäähän. Tardiveau aloittaa työskentelyn uudessa ratsastuskeskus Ainossa, jossa hän vastaa valmennus- ja kilpailutoiminnasta.

"Saan harrastuksesta työn, se on unelmien täyttymys. Samalla omat kilpailumatkani lyhenevät ja halpenevat." 

 

Ensimmäiset kilpailuluokat Laakson ratsastusstadionilla tänään alkaen klo 9. GP-finaali alkaa klo 13. TV2 näyttää kilpailut sunnuntaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!