Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jarkko Nieminen jättää jäähyväiset New Yorkille – ympyrä sulkeutuu

US Open on suomalaistähden 52. ja viimeinen grand slam -turnaus

Urheilu
 
Mike Segar Reuters
Jarkko Nieminen eteni US Openissa puolivälieriin 2005. Kuva tuon vuoden turnauksesta.
Jarkko Nieminen eteni US Openissa puolivälieriin 2005. Kuva tuon vuoden turnauksesta. Kuva: Mike Segar Reuters

Ainoa suomalainen tennistähti Jarkko Nieminen jättää jäähyväisiä ammattilaiskentillä. Nyt on vuorossa yksi tärkeimmistä, New York ja US Open.

Oikeastaan Flushing Meadow'ssa tuli varmistus sille, että Niemisestä voisi tulla menestyvä ammattilaispelaaja.

Hän voitti syksyllä 1999 US Openin nuorten sarjan. Kaksi vuotta myöhemmin ura puhkesi lentoon Tukholmassa, ja sitä kyytiä on tultu hengästyttävää vauhtia tähän vuoteen.

"Ehkä ne suurimmat jäähyväiset olivat Wimbledonissa", Nieminen sanoi viime viikolla Kulosaaren tenniskentillä, kun hän valmistautui US Openiin.

Nieminen veti viime tiistaina harjoituksen Patrik Niklas-Salmisen kanssa. Siinä oli symbolista vallan vaihtumista suomalaisessa tenniksessä, kun Niklas-Salminen osallistuu nuorten sarjaan ja Nieminen hyvästelee US Openin.

Niklas-Salminen pelaa alkavalla viikolla Kanadan avoimet.

Viime viikolla Nieminen oli vielä epävarma lähdöstään New Yorkiin. Lentolippu oli varattuna torstaiksi, mutta Anu -vaimon laskettu aika osui viime keskiviikkoon.

Tulevan perhetapahtuman takia Nieminen lykkäsi lähtöään vuorokaudella, mutta päätti sittenkin pelata uransa viimeisen grand slam -kisan.

Urakka alkaa heti maanantaina, eikä ole helpoimmasta päästä. Ranskan Jo-Wilfried Tsonga tulee vastaan kentällä numero 11. Se ei ole pieni sivukenttä, muttei myöskään tennispuiston suurimpia stadioneita.

Tsonga ja Nieminen ovat kohdanneet seitsemän kertaa urallaan. Voitot ovat kovaa syöttävälle ranskalaiselle 5–2.

"Tsonga on tietenkin parhaimmillaan yksi parhaista pelaajista ja erityisen vaarallinen isoissa kisoissa", Nieminen sanoi Tennisliiton tiedotteessa.

"Olen voittanut hänet omalla hyvällä pelilläni kaksi kertaa."

Grand slam -turnauksissa Tsonga on edennyt vähintään välieriin viisi kertaa, muttei koskaan US Openissa. New Yorkissa hänen paras saavutuksensa sivuaa Niemisen ottamaa puolivälieräpaikkaa.

"Minulla on US Openista paljon hyviä muistoja, alkaen vuodesta 1999, jolloin voitin poikien sarjan. Vuoden 2005 puolivälierä oli minulle ensimmäinen laatuaan grand slam -tasolla, ja silloin olin lähempänä välieräpaikkaa kuin koskaan", Nieminen sanoi liiton tiedotteessa.

Nieminen kärsi silloin viisieräisen tappion Australian Lleyton Hewittille, jonka hän voitti tämän vuoden Wimbledonissa viidessä erässä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?