Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK veti Tammelan taas täyteen: "Se, että pelaajat panevat sata prosenttia likoon, on parasta markkinointia"

Urheilu
 
Veikkausliigan huippuhetket 30.8.2015
Veikkausliigan huippuhetket 30.8.2015
Tampere on jalkapallokaupunki parhaimmasta päästä. Harvemmin näkee, että jonotetaan porttien avautumista jo puolitoista tuntia ennen peliä.

"Keltaisia ja vihreitä plakaatteja on jaossa. Ottakaa itsellenne yksi plakaatti", kehotti Tammelan stadionin kuuluttaja.

Harmaantuneet puupenkit, sympaattiset aaltopeltikatot, kenttää syleilevät katsomot ja nurmen tuoksu. Niistä syntyy Tammelan tunnelma.

Tammelan VIP-huoneen ovella oli tutunnäköinen mies kirjaamassa vieraita sisään. Tampere Unitedin maalitykki Jari Niemihän se siinä, kiireapulaisena.

"Kävisi HJK useammin, saisi ensi kauden budjetin helpommin kasaan", Niemi naurahti.

Ilveksen ja HJK:n kohtaaminen veti Tammelan stadionin täyteen.
Ilveksen ja HJK:n kohtaaminen veti Tammelan stadionin täyteen.

Ilves Edustus Oy:n toimitusjohtaja Toni Hevonkorpi kulki tunti ennen ottelua stadionin katsomossa moikkaillen tuttujaan. Hevonkorvella oli syytä tyytyväisyyteen.

"Tällä hetkellä näyttää tosi hyvältä. Se, että pelaajat panevat sata prosenttia likoon, on parasta markkinointia", Hevonkorpi sanoi istuuduttuaan hetkeksi alas ennen ottelua.

HJK-pelistä tuli toinen loppuunmyyty (5 050 katsojaa) Ilves-ottelu tällä kaudella, aiempi oli kesäkuun HJK-ottelu. Katsojakeskiarvo ennen sunnuntaita oli 3 470.

"Me halusimme kasvattaa tästä seurasta yhteisön, jonka kokoontumispaikkana ovat pelit", Hevonkorpi sanoi.

Ilveksellä on 3 500 pelaajaa, ja joukkueessa omia kasvatteja, joita tullaan katsomaan.

"Lähdimme kauteen ajatuksella, että kymmenes sija on hyvä. Kolme voittoa putkeen nosti meitä muutaman pykälän", Hevonkorpi sanoi.

Tamperelaisen jalkapalloelämän kiertokulussa joukkueet ovat rakentuneet toistensa perustojen tai raunioiden päälle. Toimintansa lopettanut kolminkertainen Suomen mestari Tampere United perustui TPV:n ja Ilveksen edustusjoukkueiden yhdistämiselle vuonna 1998. Nyky-Ilves sai puolestaan Kooveen paikan Kakkosesta vuonna 2007.

VESA KOIVUNEN
HJK:n Ousman Jallow (vas.) kamppaili Ilveksen Heikki Ahon kanssa.
HJK:n Ousman Jallow (vas.) kamppaili Ilveksen Heikki Ahon kanssa.

Tampere United otti Ilveksen velat saadakseen Ykkösen sarjapaikan, ja Ilves on tätä nykyä velaton.

Kahdeksan vuotta sitten Ilveksen puoliammattilaisia oli vielä ammattilaisina Tampere Unitedin riveissä. Silloin Tomi Petrescu auttoi maalillaan TamUa pudottamaan sensaatiomaisesti bulgarialaisen Levski Sofian, ja Niemi teki toisen maalin Levskiä vastaan. Se oli ensimmäinen kerta, kun suomalaisjoukkue eteni Mestarien liigan karsinnan kolmannelle kierrokselle.

Levskin pudottaneesta TamUn joukkueesta on Ilveksessä mukana Heikki Aho, Antti Ojanperä, Jonne Hjelm, Jussi Kujala, Tomi Petrescu, Antti Hynynen ja maalivahtivalmentajana toimiva entinen TamU-maalivahti Mikko Kavén.

Osa näistä konkaripelaajista on nyt duunareita, osa valkokaulushommissa. Esimerkiksi Ojanperä kantaa viikolla 27-kiloisia lekaharkkoja rakennustyömailla ja diplomi-insinööri Aho työskentelee turvallisuusalalla. Ilveksen pitäminen liigassa on konkareille ehkä viimeisiä palveluksia Tampereen jalkapalloilulle.

Tomi Petrescu teki ottelun ainoan maalin.
Tomi Petrescu teki ottelun ainoan maalin.

Petrescu räjäytti kotikatsomon huutoihin 30. minuutilla Hynysen esityöstä. Hynynen piti Atomu Tanakan takanaan, ohitti vasemman pakin Alex Lehtisen ja toppari Taye Taiwon. Jaakko Juuti laukoi kohti maalia, HJK-maalivahti Thomas Dähne torjui, mutta Petrescu iski irtopallon maaliin.

Tammelan katsojat olivat tyytyväisiä.

"Nehän pelaa hemmetin hyvin, nyt ne uskaltaa pitää palloa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!