Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Voimaharjoittelu ei heikennä kasvua

Urheilu
 
Helsingin Sanomat

1. Tyttöjen vähäinen kilpailu Suomessa
Emmi Viljasen ennätystehtailu selittyy osin sillä, ettei tyttöjen voimanosto ole ollut Suomessa kovin suosittua. Alle 50-kiloisissa kilpailee muutenkin vähän tyttöjä ja nuoria naisia.

"On valitettavaa, että harrastajien määrä on rajallinen. Tyttöjä on kyllä jonkin verran raskaammissa painosarjoissa, 52-kiloisissa ja siitä ylöspäin. Kankaanpäässä on esimerkiksi hyvä pöhinä päällä. Juttelin Ylöjärvellä heidän valmentajansa kanssa, ja hän sanoi, että heiltä tulee toistakymmentä voimanoston SM-kisoihin syksyllä", Marko Viljanen sanoo.

2. Myytti voimaharjoittelun vaikutuksesta nuoren kasvuun
Tutkimusten mukaan voimaharjoittelu ei heikennä pituuskasvua. Lyhyillä vipuvarsilla vain menestyy painonnostossa keskimäärin paremmin.

"Jos nuoren salitreenaaminen ei tapahdu ohjatusti, se voi toki häiritä muita ja on mahdollisuus rikkoa itsensä. Suosittelen kaikille vapailla painoilla treenaaville ensimmäiseksi vuodeksi valmentajaa, joka katsoo, että tekniikat tehdään oikein. Kun tekniikat on opittu ja harjoitusohjelma tehty yhdessä, voi hyvin jatkaa 13–14-vuotiaana yksin treenaamista", Viljanen painottaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!