Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kapteeni Kapasen paluupelistä pannukakku

Jokereille kauden avaustappio ja keskushyökkääjä koppiin ottelun alussa

Urheilu
 
juha metso
Dinamo Minskin pelaajat juhlivat Ryan Vescen (oik.) tekemää voittomaalia.
Dinamo Minskin pelaajat juhlivat Ryan Vescen (oik.) tekemää voittomaalia. Kuva: juha metso
Jokerit 0 Minsk 1

Jokerien Niko Kapanen palasi keskiviikkona puolen vuoden tauolta KHL:n liigajäälle. Paluupeli oli kaikkea muuta kuin riemukas, koska joukkueensa kapteeni heitti pelin kesken ja Dinamo Minsk haki 1-0-voiton.

Kapanen sai maaliskuussa polvivamman. Päävalmentaja Erkka Westerlundin mukaan hyökkääjän poistuminen eilen kaukalosta kahden vaihdon jälkeen ei johtunut vamman uusiutumisesta.

"Kapasen paikat olivat muutenkin koetuksella, sillä mies ei ole pitkään aikaan ollut tuollaisessa prässissä", sanoi Westerlund.

"En tiedä, mikä on Kapasen tilanne. Tiedän, että hänellä on ollut jo pari päivää tuntoja niissä paikoissa, jotka antoivat keskivartalossa periksi."

Kapanen käveli pelin jälkeen puku päällä Areenan pukukoppikäytävällä. Hän oli vaitonainen vaivoistaan.

Kapaselle, 37, on tullut Minskin Dinamosta kirous. Hänen keväinen vammansa sattui kyseistä seuraa vastaan pudotuspelien avauskierroksella. Kapanen oli sitä ennen pelannut kaikki runkosarjan 60 ottelua.

Helsinkiläisten menestyksekkäästi kolmella voitolla alkanut kausi sai äkkipysäyksen. Minsk otti kauden ensimmäisen voittonsa, kun HIFK:n ja Bluesin entinen liigahyökkääjä Ryan Vesce iski päätöserässä rystyltä kiekon maaliin.

"Minsk antoi ison oppitunnin. Olen sanonut, että voitoista oppii. Nyt sanon, että epäonnistumisesta oppii vielä enemmän. Toivottavasti olemme jatkossa nöyrempiä tekemään asioita", manasi Westerlund.

"Valmistautumisemme peliin epäonnistui. Keskiverto alkuasenne ei riitä tällä tasolla voittoon."

Jokerit hallitsi ottelua kaksi erää, mutta Minsk puolusti tiiviisti ja uhrautuvasti. Helsinkiläisseuran hyökkäykset tukehtuivat tavan takaa ennen maalintekosektoria.

"KHL:ssä ei saa mitään ilmaiseksi. Mitä paremmin joukkueella tuloksellisesti menee, sitä kovemmin vastustaja tulee päälle", kuvaili Westerlund

Päätöserässä tarjottiin 10 159 hengen katsomolle tukku maalitilanteita. Jokerien Juhamatti Aaltonen kilautti ennen Vescen tekemää illan ainoaa osumaa rystyltä tolppaan.

"Alku oli nihkeää. Sitten saimme paikkoja. Päätöserän alku oli jälleen liian avointa ja hankalaa. Emme panneet kiekkoa sisään, ja he käyttivät tonttinsa", summasi Jokerien puolustaja Ossi Väänänen.

Alkukauden ensimmäisten liigaottelujen maaliero on Jokereille 11–4. Seuran sisäisen pistepörssin kärjessä on Brandon Kozun 2+2. Aaltonen, Pekka Jormakka ja Peter Regin ovat teholukemissa 1+3.

Seuraavaa voittoaan Jokerit lähtee hakemaan ensi viikolla neljän pelin kaukomatkalta. Ääripäässä, lähes 7 000 kilometrin matkan ja seitsemän aikavyöhykkeen takana, Tyynenmeren rannalla odottaa Vladivostok Admiral -seura.

"Itärannikolla meitä odottavat isot haasteet", mietti Westerlund muttei osannut sanoa, lähteekö Niko Kapanen lainkaan reissuun.

Niko Kapanen
Niko Kapanen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!