Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jääkiekko tarvitsee konsultin Palloliitosta

Urheilu
 
Tero Hakola Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on urheilutoimituksen toimittaja.
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Kalervo Kummola
Kalervo Kummola Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Kisa Kalervo Kummolan seuraajasta on vihdoin kunnolla käynnissä. Maanantaina ehdolle ilmoittautuivat Sanoma Media Finlandin entinen toimitusjohtaja Pekka Soini ja liikemies Marko Sjöblom.

Mukaan odotetaan muitakin mielenkiintoisia nimiä. Moni uskoo esimerkiksi kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon tavoittelevan Kummolalta vapautuvaa paikkaa.

Jääkiekkoliitto ottaa vastaan ehdokkuuksia syyskuun puoliväliin saakka. Puheenjohtajavaali pidetään marraskuun lopulla, ja loppusuoralle pääsee 3–5 ehdokasta.

Jääkiekkoliitolla on nyt kasvojen pesun paikka. Liiton vuosi sitten pitämästä edellisestä vaalista tuli omanlainen farssinsa, kun Kummola istuvana puheenjohtajana suhtautui nihkeästi vaalikeskusteluihin.

Lopulta hän kohtasi vastaehdokkaansa Mika Anttosen A-studion haastattelussa. Tosin sielläkin hänellä oli tukimiehenä Sinuhe Wallinheimo pelaajayhdistyksen puheenjohtajan ominaisuudessa. Kaiken lisäksi Kummola ilmoitti heti vaalin jälkeen jättävänsä pestin jo vuoden jälkeen.

Jääkiekko on monella mittarilla Suomen ykköslaji, ja liiton puheenjohtajuus on yksi merkittävimmistä luottamustehtävistä Suomen urheilussa.

Jääkiekko on jyrännyt jalkapallon menestyksessä ja urheilun kaupallisessa hyödyntämisessä. Puheenjohtajan valinnassa Palloliitto käy kuitenkin esimerkiksi Jääkiekkoliitolle.

Kun Palloliitto valitsi viimeksi puheenjohtajaansa, kabinettivääntöjen lisäksi ehdokkaat kiersivät piiriväen tentattavana eri puolilla Suomea. Jokainen ehdokas kertoi myös liiton verkkosivuilla näkemyksiään lajin kehittämisestä.

Jalkapalloväki ei voi syyttää ainakaan vaalia, jos puheenjohtajaksi valittu Pertti Alaja ei ole ollut mieleinen keulakuva lajille. Ennen vaalia käytiin kunnon keskustelu, ja kaikki tiesivät, millaiset henkilöt lajin ykköspostia tavoittelivat.

Jääkiekkoliitossa ei vuosi sitten ollut avoimuudesta tietoakaan, vaan Kummolan haastanut Anttonen joutui junailemaan näkemyksensä itse julkisuuteen.

Kiekkoväki odottaa uudesta puheenjohtajasta lajin uudistajaa ja raikastajaa. Jääkiekkoliitto voi aloittaa uudistustyön jo sitä ennen itse vaalista.

Liitto ei ole lyönyt vielä vaaliprosessia lukkoon, mutta aina voi kysyä apua. Vaikka futisväeltä.

Tero Hakola HS
Kirjoittaja on HS:n urheilutoimittaja
Twitter: TeroHakola

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!