Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bottas yhä uskollinen Williamsille

Suomalaiselle tuleva kausi on jo neljäs Groven tiimissä

Urheilu
 
Michael Kooren Reuters
"Jatkaminen Williamsilla oli minulle ylivoimaisesti paras vaihtoehto tässä vaiheessa", sanoi Valtteri Bottas.
"Jatkaminen Williamsilla oli minulle ylivoimaisesti paras vaihtoehto tässä vaiheessa", sanoi Valtteri Bottas. Kuva: Michael Kooren Reuters

Williams julkaisi toisena vuonna peräkkäin Italian grand prix'n aattona Valtteri Bottaksen ja Felipe Massan jatkosopimukset seuraavaksi kaudeksi.

Bottakselle ensi kausi on jo neljäs Groven kilpatiimissä. Näin hänestä tulee eniten Williamsilla ajanut suomalaiskuski niin ikään neljä vuotta tallissa viettäneiden Keke ja Nico Rosbergin tavoin.

"En ole edes miettinyt, miten pitkään olen ollut tiimissä. Menestys kisoissa on ainoa tavoitteeni. Niitä avoimia paikkoja ei ollut liikaa, ja jatkaminen Williamsilla oli ylivoimaisesti paras vaihtoehto minulle tässä vaiheessa", Bottas vakuutti.

Sopimus syntyi viime viikolla Belgian ja Italian kisojen välissä.

Tallilla on samat kuskit ja samat moottorit ensi vuonna. Tähtäimessä on parantaa tämän hetken valmistajien MM-sarjan kolmossijalta. Mistä se vahvistuminen tulee?

"En tiedä vielä, onko uusia ihmisiä kenties tulossa tiimiin, mutta totta kai oma kokemuksenikin vie meitä eteenpäin. Pystyn ajamaan kuljettajana paremmin. Tiiminä olemme mokailleet aika paljon. Olemme ottaneet niistä opiksemme. Kunhan virheet jäävät taakse, voimme jatkossa olla vain parempia", Bottas mietti.

Elokuun lopussa 26 vuotta täyttänyt Bottas ei paljastanut sopimuksensa pituutta.

Felipe Massa on pystynyt tällä kaudella päihittämään tallitoverinsa aika-ajoissa (6–5), ja MM-sarjassakin hän kapusi Belgian kisan jälkeen edelle.

"Olin odottanut tältä kaudelta tähän mennessä paljon enemmän. Pitää kuitenkin suunnata katse eteenpäin eikä muistella menneitä. Tämän Monzan radan pitäisi sopia autollemme erittäin hyvin. Vaikka emme ole yhtä kilpailukykyisiä muihin verrattuna kuin viime vuonna, ainoa tavoite on saada vahva viikonloppu ja päättää kisa palkintopallilla, kun pokaaleja ei ole nyt tullut liikaa", Bottas sanoi.

Massa muistutti lehdistötilaisuudessa, että jo viime kaudella Williamsin kuljettajilla oli tiukka keskinäinen kilpailu.

"Silloin ajoin paljon epätasaisemman kauden enkä saanut niitä tuloksia, joihin vauhtini olisi pitänyt riittää. Nyt olen tehnyt tasaisempaa jälkeä, ja olen päässyt edelle", Massa taustoitti.

HS pyysi Britannian Sky Sportsin huippuselostajaa Martin Brundlea arvioimaan, miten hän näkee Williamsin hyötyvän Bottaksen ja Massan kanssa ensi vuonna.

"Jatkuvuus on voimaa. Siihen kaikki kärkitiimit pyrkivät nykyään. Kun autoa parannellaan suunnittelupöydälle ensi vuodeksi, auttaa paljon, kun kuljettajien mieltymykset, vahvuudet ja heikkoudet ovat tiedossa ja datat ovat tietokoneella. Näin ainakin sata pientä päätöstä menevät paremmin insinöörien osastolla", Brundle korosti.

Näetkö, että Bottas pystyy voittamaan kisoja Williamsilla?

"Valtterilla on ehdottomasti se potentiaali, millä grand prix'n pystyy voittamaan. Sitä ei kukaan tohdi epäillä. Tietääkseni hän olisi halunnut Ferrarille."

"Williamsilla on ongelmansa. Jos vertaa sen suoritustasoa tiimin käyttämiin puntiin, Williams on kirkkaasti maailmanmestari. Todellisessa maailmassa kuitenkin isot budjetit ratkaisevat. Williamsin on äärimmäisen vaikea kukistaa Mercedeksen tai Ferrarin tehdastiimejä, kuten myös enemmän rahaa käyttävää Red Bullia."

"Jos Williams ei löydä lisää rahaa, Bottaksen on vaikea käyttää kaikkea potentiaaliaan. Voittaakseen hänen on siirryttävä muualle", Brundle pohti.

Heikki Kulta
Monza

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?