Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jukka Jalonen tuo Jokereihin jatkuvuutta

Maailmanmestari valmentaa Jokereita seuraavat kaksi kautta

Urheilu
 
Jukka Jalonen
Jukka Jalonen

Muutama päivä sitten Jukka Jalonen sai tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä. KHL:ssä pelaava Helsingin Jokerit halusi Jalosen päävalmentajakseen ensi kaudeksi.

"Ei tarvinnut harkita. Kyllä se oli selvää pässinlihaa", Jalonen kertoi HS:lle puhelimitse.

Leijonat maailmanmestaruuteen vuonna 2011 luotsannut Jalonen, 52, on valtakunnan kysytyimpiä valmentajia. Paluuta seuratyöhön on odotettu sen jälkeen, kun Pietarin SKA antoi hänelle potkut keväällä 2014.

"Valmentaminen on stressaavaa hommaa monessa suhteessa. Välillä on hyvä ottaa etäisyyttä ja katsoa peliä ulkopuolelta", Jalonen sanoi.

Viime tammikuussa Jalonen aloitti alle 20-vuotiaiden maajoukkuevalmentajana. Pesti kattaa yhdet kisat. Jokerien päävalmentajana hän toimii seuraavat kaksi kautta. Nykyisen päävalmentajan Erkka Westerlundin sopimus päättyy tähän kauteen.

Valinta oli Jokereilta odotettu. HS:n tietojen mukaan Jalonen haluttiin jo kaksi vuotta sitten KHL-projektin vetäjäksi, mutta hän oli tuolloin SKA:n palkkalistoilla.

Jokerien GM Jari Kurri sanoi seuran tiedotteessa, että Jalonen tuo jatkuvuutta Westerlundin aloittamalle työlle.

"Meillä on Erkan kanssa erittäin paljon yhteneväisyyksiä niin pelitapaan kuin johtamiseenkin liittyen. Eroavaisuudet ovat varmasti nyansseja", Jalonen pohti.

Jalonen on meritoitunut valmentaja, jonka ansioluettelosta löytyy MM-kullan lisäksi muun muassa Suomen mestaruus HPK:ssa ja olympiapronssi.

Tällä hetkellä Jalonen keskittyy alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen ja vuodenvaihteessa pelattaviin MM-kotikisoihin.

"Kisoihin asti on täysi fokus kaksikymppisten maajoukkueessa. Tietysti Kurrin Jari ja Janne Vuorinen konsultoivat minua pelaajista."

Viasatin kiekkostudiossa Jokerien otteita kommentoiva Jalonen saattaa jättää tv-työn jo kesken tämän kauden.

"Onhan se vähän outo tilanne, että kommentoin joukkuetta, jota valmennan vuoden päästä. Täytyy miettiä, jatkanko siinä hommassa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?