Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vimpeli ja Sotkamo taas pesisfinaalissa: Jani Komulaisen katse tusinassa tittelissä

Sotkamo ja Vimpeli kohtaavat viidennen kerran peräkkäin loppuotteluissa

Urheilu
 
Vesa Moilanen Lehtikuva
Jani Komulainen arvioi, ettei tämänvuotinen loppuottelusarja mene poikki suoraan kolmessa ottelussa.
Jani Komulainen arvioi, ettei tämänvuotinen loppuottelusarja mene poikki suoraan kolmessa ottelussa. Kuva: Vesa Moilanen Lehtikuva

Sotkamon Jymyn kapteeni Jani Komulainen huokuu hyvää tuulta helsinkiläisen hotellin terassilla. Komulaisella on aihetta iloon, koska Kainuun mahtijoukkue on saanut palaset kohdalleen sopivasti ennen pesäpallokauden tärkeimpiä otteluita.

Monenlaiset muutokset ovat ravistelleet sekä Sotkamon Jymyä että Vimpelin Vetoa tällä kaudella, mutta niin vain kävi, että ne kohtaavat jälleen miesten Superpesiksen loppuottelusarjassa. On jo viides peräkkäinen vuosi, kun samat seurat pelaavat Suomen mestaruudesta.

"Joukkueelle tämä on ollut poikkeuksellinen kausi. On ollut paljon loukkaantumisia, ja niiden takia on pitänyt tehdä muutoksia kokoonpanoihin", sanoo Komulainen.

Monivuotista luottopelaajaa Roope Korhosta kiusasi ensin nivusvamma. Vähän myöhemmin, kun hän oli päässyt takaisin peleihin, hänelle tuli nilkkavamma. Tulevassa loppuottelusarjassa hän pelaa jokerina ja saanee paljon kotiutusvastuuta.

Kolme pointtia

Loppuottelusarja alkaa tänään

Sami-Petteri Kivimäki

1. Miesten pesäpallomestaruutta puolustava Sotkamon Jymy ja neljästi hopealle jäänyt Vimpelin Veto kohtaavat jo viidennen kerran peräkkäin miesten Superpesiksen loppuottelusarjassa. Se pääsee vauhtiin tänään lauantaina Vimpelin legendaarisella Saarikentällä. Sunnuntaina joukkueet kohtaavat Sotkamossa Hiukan stadionilla. Mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa.

2. Vimpelin Sami-Petteri Kivimäki on nyt ensimmäistä kertaa pelinjohtajana miesten Superpesiksen loppuotteluissa. Kivimäen mielestä syksy on huippuaikaa myös pelinjohtajalle.

"Olo on innokas. Joukkue saatiin kokoon vasta keväällä. Se muuttui paljon, sillä tässä ryhmässä on vain yksi pelaaja samalla ulkopelipaikalla kuin vuosi sitten. Matka on ollut hyvä, ja uskon, että meillä on paljon mahdollisuuksia sisäpelissä", sanoo Kivimäki.

3. Etelä-Pohjanmaa on vankkaa pesäpalloaluetta, mutta miesten mestaruutta siellä on juhlittu viimeksi 2010, kun Vimpeli vei tittelin.

Sotkamon päävaihtajalta Antti Hartikaiselta leikattiin umpilisäke avoleikkauksena.

Konkari Komulaiselle, 37, tuli joukkuetoverien vaivojen takia uusi tilanne eteen.

"Pelasin ensimmäisen kerran neljään vuoteen viittä ottelua vaille kaikki runkosarjan ottelut myös ulkopelaajana – joko kolmospolttajana tai kolmosvahtina. Oli hienoa päästä ulkokentälle. Se antoi sytykettä pitkälle uralle."

Komulaisen ura on ollut komea. Kasvatustieteiden maisteri pelasi ensimmäisen kerran pääsarjassa 1997. Vuosien kuluessa palkintokaappiin on kertynyt yksitoista Suomen mestaruutta, kaksi SM-hopeaa ja kaksi SM-pronssia.

Mikä ihme motivoi jatkamaan kansallispelin parissa, kun lähes kaikki on jo saavutettu?

"Sellaisia tunteita, joita saa kentällä, ei yksinkertaisesti voi kokea missään muualla", sanoo Komulainen.

Komulaisen katse on tusinassa. Kahdestoista täysosuma on tavoitteena tänään lauantaina alkavassa loppusarjassa, jossa ensimmäinen ottelu pelataan Vimpelissä.

"Vimpeliä pystytään horjuttamaan hyvällä ulkopelillä. Luvassa on lukkarien taistelu. Meillä on ylivoimainen lukkari [ Toni Kohonen ], joka parantaa peli peliltä. Muutenkin ulkokenttämme hioutuu parhaimmilleen, kun pääsemme keskittymään vain yhteen joukkueeseen. Sisäpelissä panemme painetta Vimpelin nuorelle kakkosvahdille Arttu Ruuskalle."

Fakta

Huipentumat näkyvät tv:ssä

Nelonen Pro ja Ruutu-palvelu näyttävät kaikki miesten Superpesiksen loppuottelut suorina lähetyksinä. Yle TV2, Yle Areena ja Yle Puhe lähettävät kaikki naisten Superpesiksen loppuottelut suorina.

Lauantaina (5. 9.) Lapuan Virkiä kohtaa Kirittäret kello 13. Vimpelin Vedon ja Sotkamon Jymyn ottelu alkaa samana päivänä kello 16.

Uudestaan joukkueet kohtaavat jo sunnuntaina, ja kellonajat ovat samat kuin lauantaina.

Komulainen on työskennellyt viime ajat opetusalan projektitehtävissä. Kesälomaa oli hulppeat kymmenen viikkoa. Ne kuluivat enimmäkseen otteluissa ja harjoituksissa.

"Yhtään golfkierrosta en ole vielä ehtinyt pelata, mutta viimeistään Espanjassa pelaan, kun kausi on saatu päätökseen."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?