Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pohjanpalo onnistui komeasti

Suomi vältti putoamisen karsintalohkon jumbosijalle

Urheilu
 
Alkis Konstantinidis Reuters
Joel Pohjanpalo (keskellä) teki komean voittomaalin ja sai onnittelut Markus Halstilta (15), Kari Arkivuolta (13) ja Jere Uroselta.
Joel Pohjanpalo (keskellä) teki komean voittomaalin ja sai onnittelut Markus Halstilta (15), Kari Arkivuolta (13) ja Jere Uroselta. Kuva: Alkis Konstantinidis Reuters
Kreikka 0 Suomi 1

Jumbotaistelu Kreikan Pireuksessa. Muistaako vielä joku, että Kreikka oli EM-karsinnan F-lohkon ykkössijoitettu joukkue ja Suomella kävi kuulemma helmikuussa 2014 "tsägä" arvonnoissa?

Puolitoista vuotta myöhemmin Ateenan eteläpuolisessa satamakaupungissa iski yhteen kaksi maajoukkuetta, jotka yrittävät epätoivoisesti välttää syksyllä lohkon viimeisen sijan.

Suomi vältti Pireuksessa valumisen viimeiselle sijalle ja nousi vielä taistelemaan jatkokarsintapaikasta Unkarin kanssa. Suomen ja Unkarin välinen ero lohkossa on nyt viisi pistettä, kun otteluita on kolme jäljellä.

Artikkeliin liittyvät

Viimein ottelun 75. minuutilla Suomi sai aikaan hyvän hyökkäyksen. Alexander Ring haastoi vastustajan, eteni ja syötti Berat Sadikille rangaistusalueelle.

Sadikin laukaus kimposi vasemmalla vapaassa tilassa olleelle Joel Pohjanpalolle, joka laukoi Suomen 1–0-johtoon.

Se oli Pohjanpalon syksyn ensimmäinen maali, eikä olisi voinut tulla parempaan paikkaan.

"Ihan loistava fiilis. Sanoinkuvaamaton. Tätä me tarvitsimme joukkueelle. Nyt päästään hakemaan lisää pinnoja kotistadionille", Pohjanpalo sanoi ottelun jälkeen.

"Oli erittäin vaikea ottelu. Varmaan näki, että olimme pulassa. Omasta tilanteesta pitää laittaa pallo pussiin, ja tänään osui onneksi omalle kohdalle."

Tässä pelissä suuri mielenkiinto kohdistui siihen, millaisella ryhmityksellä ja taktiikalla Suomi lähtisi otteluun. Olympiakoksen Karaiskakis-stadionille astellut avauskokoonpano taipui lopulta ryhmitykseen 4–4–2.

Tim Sparv ja Markus Halsti olivat keskikentän keskustan kaksikkona, Kasper Hämäläinen oli Teemu Pukin rinnalla hyökkäyksessä ja Alexander Ring otti paikan oikealla laidalla. Perparim Hetemaj oli itseoikeutetusti vasemmalla laidalla.

Toppareina aloittivat Joona Toivio ja Paulus Arajuuri, joiden pelinavaaminen ei vakuuttanut. Toivio lahjoitti heti alussa pallon Kostas Mitrogoulle, joka pääsi juoksemaan rangaistusalueelle.

Viidennellä minuutilla tuli oppikirjaesimerkki tilanteesta, jollaisia Suomi on hävinnyt liikaa karsinnoissa. Kreikan hyökkäyspään vapaapotkussa puolustuslinja hävisi pääpallon, ja Kyriakos Papadopoulos puski pallon vain vähän ohi maalin.

Suomella oli alussa vaikeuksia päästä omalta alueeltaan pois hyökkäystenrakenteluvaiheessa.

Kreikalla oli avausjaksolla neljä viisi hyvää maalintekotilannetta. Suomella oli yksi: 43. minuutilla Suomi sai toisen kulmanpotkunsa, josta Sparv puski etualalta yli maalin.

Toisella jaksolla Hämäläisen tilalle vaihdettiin Berat Sadik, joka pystyisi paremmin painimaan vahvojen kreikkalaispelaajien kanssa.

Sadik ja Pukki pelasivat HJK:ssa yhdessä, joten kaksikko tuntee toisensa liikkeet. Kauan kaksikko ei ehtinyt pelata kentällä rinnakkain, kun Pohjanpalo vaihdettiin Pukin tilalle 66. minuutilla.

Ari Virtanen HS
Ateena

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!