Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ferrari-pomo hämmästyi Räikkösen pr-taidoista: "Oliko se Kimi vai hänen kaksoisolentonsa?"

Suomalaiskuljettajan nimikirjoitus oli päivän kysytyin Ferrarin tilaisuudessa

Urheilu
 

Kimi Räikkönen ei ole saanut Maurizio Arrivabeneä repeämään riemuista Grand Prix -voitoilla, mutta suomalaisveteraani on muuten saanut Ferrarin tallipäällikön erinomaiselle tuulelle yllättävillä uusilla esiintymiskyvyillään.

Viimeksi torstai-iltana koko Ferrarin edustusväki hämmästyi Räikkösen innokkuudesta lietsoa iloa uskollisimmille kannattajille – Tifosoille – järjestetyssä pr-tilaisuudessa vanhassa Villa Reale -linnassa.

Vaikka Arrivabenen. Räikkösen ja Sebastian Vettelin jalkautumista fanien pariin ehdittiin mainostaa vain muutaman päivän ajan, tupaan tuli 3 500 kannattajaa.

Räikkösen nimikirjoitus oli illan kysytyin. Ferrarin viimeisin maailmanmestari veti nimikirjaimiaan puolen tunnin ajan, kun muut jo lähtivät, ja palasi vielä takaisin kynän varteen hetken hengähdettyään.

Pakottiko Arrivabene Räikkösen pr-hommiin, vai mistä tämä into oikein tuli?

"Juttelin hänen kanssaan omaan tyyliini. Olemme keskustelleet paljon, ja olen sanonut hänelle tietäväni hänet viileäksi kaveriksi, ja juuri siksi pidän hänestä. Niinpä kun tällainen tilaisuus järjestettiin, toivoin hänen antavan nimikirjoituksia tai ainakin heiluttavan kättään tervehdykseksi sekä hymyilevän."

"Hän otti ohjeet niin vakavasti, että ajattelin jonkin olevan pielessä. Tietenkin olen iloinen, vaikka pelkäsinkin, olisiko Kimistä tullut taikauskoinen ja tekevän näin saadakseen vaikka sateen lauantaille ja sunnuntaille avukseen."

"Kimistä on tullut hyvä jätkä, ja olen todella tyytyväinen siitä, vaikken voi olla yhä miettimättä, että voiko tämä olla Kimi vai sittenkin joku hänen kaksoisolentonsa", Arrivabene velmuili perjantain lehdistötilaisuudessa Räikkösen tekemisille.

Perjantain harjoituksissa Arrivabenen paineet ensimmäisessä kotikisassa Ferrarin tallipäällikkönä vain kasvoivat, kun päävastus Mercedes meni uusilla moottoripäivityksillään menojaan kaukana edellä.

Arrivabeneltä kysyttiin viikonlopun tavoitetta.

"Tavoite on saada kiikarit, joilla näkee, missä Mercedes menee", tallipäällikkö letkautti.

"Rehellisesti sanottuna tiesimme Mercedeksen olevan erittäin vahva tälläkin radalla, mutta en sanoisi, että meidänkään vauhtimme oli huono. On liian varhaista luvata mitään muuta, kuin että yritämme parhaamme tässä kotikisassa."

Parhaan ja huonoimman ratkaisunsa kahdeksan kuukauden tallipäällikkyydestä Arrivabene listasi nopeasti.

"Paras oli Malesiassa, kun voitimme kisan. Silloin ensimmäinen ajatukseni oli, taivas varjelkoon – tämä tuli liian aikaisin. Suurimman nöyryytyksen joudun valitsemaan Itävallan ja Kanadan väliltä. Siitä voi valita kumman tahansa."

Arrivabene on jatkanut Räikkösen sopimusta, ja Vettelillä oli pidempi pesti jo valmiiksi. Lisäksi hän on pidentänyt teknisen johtajan James Allisonin sopimusta vuoteen 2018 asti.

"Vahvistimme Kimin jatkon. Hän on maailmanmestari, ja viimeisin Ferrarin mestari. Sitä ei sovi unohtaa. Toinen syy oli jatkuvuus. Meillä on uusi tiimi, ja jatkuvuus siinä on tärkeä tekijä kehitystyössä. Meillä kaikilla on kirkkaat tavoitteet", Arrivabene summaili.

Heikki Kulta
Monza

Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!