Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Takaisinmaksu

Urheilu
 

Italialaisen mediaväen harmaa eminenssi Pino Allievi nöykytteli tyytyväisenä aika-ajon jälkeen, kun hänen kovasti kritisoimansa Kimi Räikkönen runttasi Ferrarin eturiviin tallin kotiluolassa Monzassa.

La Gazzetta dello Sport -lehden toimittajakonkari ei kuitenkaan suostunut myöntämään, että Räikkönen kuittasi näin kunniavelkansa tuoreesta jatkopestistään.

"Kimin täytyy ajaa näin joka kerta – eikä vain kerran vuodessa. Vain siten hän näyttää ansaitsevan paikkansa Ferrarilla. Kimi on kirotun nopea, kun ajaa tällä tavalla", Allievi elämöi.

Räikkösen ja Sebastian Vettelin yhtäaikainen tehoisku aika-ajossa osui ainakin parhaaseen saumaan. Fanit olivat haltioissaan, ja myös Sergio Marchionnen ensimmäinen kotikisa Ferrarin pääjohtajana sai lentävän lähdön.

Aika-ajo ei anna vielä sen suurempaa tulostyydytystä kenellekään. Vain kisa kertoo, onko syytä röyhistää rintaa. Mutta tilastollisesti kärkipään lähtöruudut juuri Monzassa ovat 2000-luvulla olleet jopa ratkaisevammat kisamenestyksen kannalta kuin Monacossa.

Mika Häkkinen johti aikanaan kuudesti Monzan kisaa, mutta ei voittanut koskaan. Nyt hän on aitiopaikalla seuraamassa, loppuisiko Italian kisojen suomalaiskirous vihdoin sunnuntaina, ja Maamme-laulu kajahtaisi ensi kertaa F1-kisan jälkeen tässä maassa.

Heikki Kulta
hs.urheilu@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!