Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Susijengin seuraava vastus Israel pelaa kovin erikoista koripalloa

Suomen on hyydytettävä sunnuntain vastustajan vauhtipeli

Urheilu
 
Pekka Salminen
Pekka Salminen

Suomi on lähes pakkovoiton edessä, kun se kohtaa miesten EM-koripallon alkulohkossa Montpellierissä sunnuntai-iltana Israelin.

"Kamppailu on kokonaisuuden kannalta erittäin merkittävä. Olemme tehneet paljon valmistelutöitä sen eteen", totesi Suomen valmennusjohtoon kuuluva Pekka Salminen, joka oli Kroatiassa seuraamassa kahta Israelin valmistavaa ottelua.

"Israel pelaa hieman omalaatuisesti", Salminen kertoi HS:lle Suomen lauantaisten harjoitusten jälkeen. "Sen peli liikkuu koko ajan mielikuvituksellisen ja kurittoman rajamailla."

Avausottelussaan Israel yllätti Venäjän kovan tehojaksonsa ansiosta. Toisen jakson alussa Israel voitti kuusiminuuttisen 17–0 ja nousi 59–49 –johtoon. Peli päättyi Israelille 76–73.

Israelin supertähti on 204-senttinen Omri Casspi, joka on joukkueensa monipuolinen dynamo. Salminen sanoi, että ykköstähden lisäksi ryhmästä löytyy eurooppalaisella mittapuulla kolme kovatasoista miestä ja kahdeksan roolipelaajaa.

"Jokaisella kaverilla tuntuu olevan ainakin yksi yksittäinen vahvuus. Meidän on saatava heidät kiinni niin joukkue- kuin yksilötasolla."

Salmisen mukaan Suomen on saatava Israelin vauhtipeli kuriin. Jos näin ei käy, äitiä tulee hänen mielestään enemmän kuin ikävä. "Jos Israel pääsee juoksemaan vapaasti, iltapäivästämme tulee helvetillinen."

Suomalaiset ovat tehneet kotiläksynsä hyvin. Valmennus koostaa pelaajille paketin, joka esitellään miehille sunnuntaina.

"Olen luottavainen. Meillä on olemassa eväät heidän pysäyttämiseen. Olemme organisoidumpi joukkue kuin vastustajamme", Salminen arvioi.

A-lohkossa on kuusi joukkuetta. Neljä parasta jatkaa pudotuspeleihin Lilleen.

 

TV 2 klo 18.10 Suomi–Israel.

Jarmo Färdig HS
Montpellier

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?