Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sotkamon pitelemätön Piiponniemi

Nopea etenijä toi viisi juoksua toisessa loppuottelussa. Mestaruus on katkolla ensi sunnuntaina.

Urheilu
 
Kimmo Rauatmaa Lehtikuva
Sotkamon Veikko Vartiainen, Niilo Piiponniemi ja Janne Hyvönen riemuitsivat, kun loppuottelusarja tasoittui 1–1:een.
Sotkamon Veikko Vartiainen, Niilo Piiponniemi ja Janne Hyvönen riemuitsivat, kun loppuottelusarja tasoittui 1–1:een. Kuva: Kimmo Rauatmaa Lehtikuva
Sotkamo 2
Vimpeli 0
Voitot 1–1

 

Yksi yö kaiken muuttaa voi.

Miesten pesäpallomestaruutta puolustava Sotkamon Jymy jäi lauantaina täysin altavastaajaksi miesten ensimmäisessä loppuottelussa Vimpelin Vetoa vastaan Vimpelissä, mutta pani vuorokautta myöhemmin ison vaihteen päälle kotistadionillaan.

Sähäkkä kärkietenijä Niilo Piiponniemi ja kokenut jokeri Jani Komulainen nousivat keskeiseen osaan, kun Sotkamo kukisti vastustajansa 2–0 värikkäässä ja tilanteikkaassa ottelussa. Jaksot päättyivät 4–1 ja 6–3.

Loppuottelusarja tasoittui sunnuntaina 1–1:een. Mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa, joten ensimmäisen kerran mestaruus on katkolla jommallekummalle ensi sunnuntaina Sotkamossa.

"Ulkopeli oli parempaa kuin lauantaina. Sisäpelissä saimme tilanteita hyvin ja pääsimme hyödyntämään jalkoja", totesi Sotkamon pelinjohtaja Mikko Korhonen Nelonen Pro 1:n haastattelussa.

Jalkojen hyödyntäminen kulminoitui kolmoskoppari Piiponniemeen. Haapajärvellä varttunut pelimies oli pitelemätön Hiukan stadionilla.

Hän toi peräti viisi juoksua. Saavutus sivuaa yhdessä loppuottelussa tuotujen juoksujen ennätystä.

Avausjaksolla kotijoukkueesta löivät juoksun mieheen Toni Kohonen, Roope Korhonen, Komulainen ja Kosti Rautiainen. Vierailijoista kotiutuksessa onnistui vain Janne Mäkelä.

Ensimmäisen jakson loppua väritti toimitsijavirhe, kun paloja jäi merkitsemättä pöytäkirjaan. Jaksoa moka ei ratkaissut, mutta turhautti Vimpeliä ja sen kannattajia, joista moni poistui katsomosta ennen pelin päättymistä.

Vimpeliä koeteltiin muutoinkin. Kokoonpanosta puuttui tärkeä avainpelaaja Sami Haapakoski. Marko Nygård tuli tilalle, mutta loukkaantui kesken ottelun.

Toinen jakso tarjosi hyvää lajiviihdettä. Sotkamo johti 2–0, mutta Vimpeli tuli tasoihin Mäkelän ja Mikko Rantalahden lyönneillä. Sen jälkeen alkoi Komulaisen show.

Yhdentoista mestaruuden mies pani ykkösrajaan kaksi lähes identtistä näpyä, ja hänen joukkuetovereistaan Piiponniemi ja Niko Korhonen toivat juoksun mieheen.

"Sisäpeli ei toiminut ollenkaan. Tällaisella sisäpelillä ei ansaita yhtään mitään", sanoi Vimpelin pettynyt Henri Puputti.

 

Vimpeli ja Sotkamo kohtaavat kolmannessa loppuottelussa lauantaina (12. 9.). Nelonen Pro 1 näyttää ottelun suorana alkaen kello 14.30.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!