Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupille tarjottu jo uusia haasteita

SM-kisojen ylivoima ristiriidassa "hetkellisen lopettamisen" kanssa

Urheilu
 
Juha Metso
Syyskuun lopulla Minna Kauppi kilpailee Vierumäellä yösuunnistuksen SM-kilpailussa, johon hän pääsee mukaan erikoisluvalla. Se vaaditaan, koska kilpailua isännöi hänen seuransa Lahden Suunnistajat-37.
Syyskuun lopulla Minna Kauppi kilpailee Vierumäellä yösuunnistuksen SM-kilpailussa, johon hän pääsee mukaan erikoisluvalla. Se vaaditaan, koska kilpailua isännöi hänen seuransa Lahden Suunnistajat-37. Kuva: Juha Metso

Suomen menestyneimmän ja tunnetuimman suunnistajan Minna Kaupin puheita mediassa on aina leimannut verbaalisuus, persoonallisuus ja arvaamattomuus.

Kolme viikkoa sitten Kauppi kertoi verkkosivuillaan pitävänsä "näillä näkymin" taukoa huippu-urheilusta.

"En lopeta virallisesti vaan hetkellisesti", hän kirjoitti.

Sunnuntaina ei voinut välttyä ajatukselta, että ota tästä sitten selvää, kun Kauppi, 32, esiintyi kaikkea muuta kuin huippu-urheilusta vetäytyneen urheilijan tavoin pitkän matkan SM-kilpailussa.

Hän oli mainiossa vedossa ja voitti Raaseporin Tenholassa 10,5 km:n matkan ylivoimaisesti, kolmen minuutin erolla maajoukkuekollega Saila Kinniin.

Lauantaina karsintaeränsä voittanut Kauppi ilmoitti olleensa SM-kisassa mukana "enemmän nautiskelulinjalla".

"Kun ei tarvitse jännittää ja yrittää väkisellä, näköjään tällaisella vapautuneella harjoittelulla pärjää ihan kohtuuhyvin. Harjoittelusta olen ottanut muutaman isomman napsun pois. Pitkiä lenkkejä ei ole paljon tullut", rento ja sateen kastelema Kauppi sanoi SM-kisan maalissa.

Kauppi painotti, että hänen taukonsa huippu-urheilusta koskee MM-kisoja.

"On ollut niin vaikeaa, että en halua olla enää ikinä MM-kisoissa semikunnossa. Jos joskus sinne lähden, olen sitten huippukunnossa ja taistelen voitosta muutenkin kuin epätoivoisissa fiiliksissä. On henkisesti niin eri asia lähteä kunnossa kuin puolikunnossa. "

"En halua tehdä sitä, että nyt lopetan uran ja ensi vuonna olen taas geimeissä mukana. Se on ihan perseestä. Minulla on ovet auki, ja yksi ovi on aina urheilu."

Vaikka Kauppi ryhtyi huippu-urheilusta tauolle, suunnistusta hän ei aio lopettaa koskaan.

"Minulla oli vain sydämessä sellainen olo, että tämä leikki saa riittää. Haluan voittaa, jos urheilen. Jos en ole voittaja, urheilen mielelläni vähän alemmalla tasolla. Nautiskelen lajista, mutta en siitä raskaimmasta osasta. On ollut ihan mielettömän hauskaa. Meillä on käynyt kymmeniä vieraita, ja ollaan nautiskeltu elämästä", sanoi Kauppi, joka asuu Lahdessa Apulanta-yhtyeen rumpalin Sipe Santapukin kanssa.

Samassa kirjoituksessa verkkosivuillaan Kauppi kertoi aikovansa "hypätä uuteen seikkailuun".

"On aika paljon pakka auki, ja suuntia on monia, mutta en tiedä vielä itsekään, niin en niistä puhu sen kummemmin. Ei minulla ole valmiina mitään suunnitelma B:tä. Kaikenlaista tarjouksia on jo tullut, laidasta laitaan. Katselen ja punnitsen, mitä haluan tehdä ja mikä olisi järkevintä", Kauppi sanoi eilen.

Näillä näkymin Kauppi aikoo kilpailla myös maailmancupin finaaleissa lokakuun alussa Sveitsin Arosassa. "Jos kaikki on ihan jees, sinne lähden."

Jussi-Pekka Reponen HS
Raasepori

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!