Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suuri tuntematon toppari – tuore Puolan mestari Paulus Arajuuri tarrasi maajoukkuepaikkaan

Urheilu
 
Kimmo Räisänen
Paulus Arajuuresta tuli kesäkuussa Puolan mestari.
Paulus Arajuuresta tuli kesäkuussa Puolan mestari. Kuva: Kimmo Räisänen

Topparijärkäle Paulus Arajuuri, 27, tarrasi väkevästi kiinni avauskokoonpanon paikkaan jalkapallomaajoukkueessa. Hän pelasi Kreikassa hyvän ottelun päästyään ensimmäisen kerran avauskokoonpanoon karsintaottelussa. Ottelu oli 192-senttiselle pelaajalle vasta kahdeksas maajoukkueessa.

Arajuuren vahva peli ei ollut suuri yllätys, sillä hän pelasi viime keväänä uransa parasta jalkapalloa Puolan pääsarjassa Lech Poznanin riveissä.

Artikkeliin liittyvät

"Se oli uskomaton kausi. Kausi alkoi kriisillä, kun putosimme europeleistä, ja valmentaja vaihtui. Uusi valmentaja nosti minut avauskokoonpanoon", Arajuuri kertoi maajoukkueen hotellilla sunnuntaina.

Lech Poznan pääsi cupin finaaliin, mutta hävisi sen Legia Varsovalle. Sen jälkeen Lech Poznan kulki voitosta toiseen ja seitsemänteen mestaruuteensa.

"Loppu oli urani hienoin jalkapallokokemus. Mestaruus ratkesi viimeisen pelin viimeisellä minuutilla. En kuvitellut, että pääsisin koskaan kokemaan sellaista riemua", Arajuuri kertoi.

Poznan meni sekaisin ensimmäisestä mestaruudesta sitten vuoden 2010.

"Puolan jalkapallo on ollut yllätys. Olen saanut olla mukana silloin, kun on kulkenut hyvin ja myös heikommin. Sellainen kasvattaa", Arajuuri sanoi.

Liigan tähdistöön valittu Arajuuri loukkaantui viimeisessä ottelussa.

"Pitää keskittyä päivittäiseen tekemiseen ja hoitaa se hyvin. Kaikki muu on seurausta ja palkintoa siitä. Totta kai pitää olla unelmia, mutta duuni pitää tehdä ensin", Arajuuri sanoi.

Arajuuri on yksi pelaajista, jotka nousivat esiin FC Espoon vuoden 2005 kakkosdivisioonajoukkueesta.

"Se oli hyvä jengi, jossa oli ammattimainen meininki. Hieno ensimmäinen vuosi miesten joukkueessa", Arajuuri kertoi.

Vuonna 2005 irvileuat kutsuivat joukkuetta Erkan ammattilaisiksi. Se johtui työ- ja harjoittelumoraalista, jota joukkueen päävalmentaja Erkka V. Lehtola vaati joukkueeltaan.

Joukkueesta nousivat ylemmille sarjatasoille Arajuuren lisäksi muun muassa futsal-ammattilainen Panu Autio, laituri Nicholas Otaru, keskikenttäpelaaja Tommi Vesala ja puolustaja Kristian Kojola.

Lehtola muistaa 17-vuotiaan Arajuuren hyvästä fysiikasta.

"Hän oli nopea, isokokoinen ja mielettömän kimmoisa. Hän oli myös hyvä harjoittelija", Lehtola muisteli Arajuurta.

Kesällä perhe halusi Arajuuren mukaan lomamatkalle Aasiaan tärkeä ottelun alla. Arajuuri teki osin Lehtolan painostuksesta suunniteltua lyhyemmän reissun.

"Siinä ei ollut järkeä, mutta valinta osoitti, että hän halusi olla joukkueessa", Lehtola sanoi.

FC Espoon jälkeen seurasivat vuodet FC Hongassa, Klubi-04:ssä, IFK Mariehamnissa ja neljä vuotta Ruotsissa Kalmar FF:ssä ennen siirtoa Puolaan.

"Unelmanani on, että pelaisin niin hyvin, että pääsisin kokemaan lisää erilaisia juttuja. En olisi ikinä uskonut, että päätyisin pelaamaan Puolaan. Tässä ammatissa onkin viehättävää, että ovia voi aueta, jos tekee työnsä hyvin", Arajuuri sanoi.

 

EM-karsintaottelu Suomi–Färsaaret Olympiastadionilla tänään kello 21.45. Yle TV2 näyttää ottelun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!