Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Susijengi kohmeessa Israelia vastaan

Israel karkasi heti alussa, eikä päästänyt Suomea mukaan voittotaisteluun sunnuntain ottelussa. Koripallomaajoukkueen voittotili EM-kisoissa on vielä avaamatta.

Urheilu
 
D'or Fischer (vas.) yritti riistää pallon Shawn Huffilta.
D'or Fischer (vas.) yritti riistää pallon Shawn Huffilta.
Suomi 66
Israel 79

 

Suomen miesten koripallomaajoukkue jäi yleisurheilutermein lähtötelineisiin EM-kisojen alkulohkon toisessa ottelussaan.

Israel ei muuta tarvinnut. Se voitti avausneljänneksen 25–12 ja koko ottelun 79–66, eikä päästänyt Suomea kertaakaan ottelussa johtoasemaan.

"Putosimme avausjaksolla kuoppaan, josta nouseminen ei enää onnistunut. Takaa-ajo vei voimat", Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann totesi faktan, joka näkyi lehtereille asti.

Suomi tiesi ja tunsi Israelin pelitavan. Siitä huolimatta vastustaja pääsi juoksemaan nopeita hyökkäyksiään ja meni menojaan.

Israel pelaa epäortodoksista koripalloa. Se ei noudata tiettyjä askelmerkkejä, vaan pyrkii luomaan mielikuvituksellisia ja poikkeavia ratkaisuja.

Israelin pelitavan ruumiillistuma on Lior Eliyahu. 203-senttinen laituri työnsi välillä palloa kohti koria kuin kuulaa. Hetkeä myöhemmin hän nosti pelivälineen lattianrajasta alakautta koriin.

Israelilaisen onneksi lajissa ei jaeta tyylipisteitä. Teholukemat Eliyahulla olivat kohdallaan: hän keräsi 22 pistettä, repi kahdeksan levypalloa ja antoi kuusi koriin johtanutta syöttöä. Mies oli suomalaisille täysin ylivoimainen vastustaja.

Suomen ykkönen oli Erik Murphy. 208-senttinen laituri viimeisteli 24 pistettä ja raastoi yhdeksän levypalloa. Tappio riepoi miestä.

"Oma peli ei lämmitä, kun hävisimme", totesi hartiat lysyssä istunut Murphy.

"Israel oli hyvä joukkue ja hyödynsi osaamisensa", hän lisäsi.

Israelin taktiikka ja pelityyli eivät olleet yllätyksiä suomalaisille. Vastustaja oli ruodittu videopalavereissa.

Molemmat pelasivat lauantai-iltana tiukan kamppailun. Israel yllätti Venäjän, Suomi hävisi jatkoajan jälkeen Euroopan mestari Ranskalle.

Toiselta löytyi virtaa, toisen kone yski alussa ratkaisevasti.

Sen paremmin Murphy kuin joukkueen kapteeni Shawn Huff eivät hukuttautuneet tappion syövereihin.

"Kisarytmi on niin tiivis, että menneitä ei voi märehtiä. Emme enää voi vaikuttaa Israel-peliin. Siitä on otettava oppia ja lähdettävä Venäjää vastaan", Huff totesi.

Suomen esityksen on kohennuttava rutkasti tänään maanantaina. Muuten noutaja kolkuttelee ovella jo kolmannen kerran peräkkäin.

Molemmat joukkueet ovat hävinneet kummankin pelinsä. Kolmas tappio voi olla kohtalokas.

Israelia vastaan kelvolliseen suoritukseen pystyivät vain Murphy, kolmosia upottanut Sasu Salin ja penkiltä parketille päässyt Matti Nuutinen.

Pelinjohtaja Petteri Koponen on ollut vuosia Suomen pistetehtailun sielu. Israelia vastaan Koposen heittopeli oli tolaltaan ja väsymyskin tuntui painavan. Kymmenestä yrityksestä upposi yksi kolmonen.

Lisämurheita valmennusjohdolle toi Jamar Wilsonin mahdollinen loukkaantuminen. Väkkärämäinen takamies paineli pitkään ja hartaasti polveaan jääpussilla.

Jarmo Färdig HS
Montpellier

Vesa Koivunen
Jamar Wilson kaatui ja loukkasi jalkansa.
Jamar Wilson kaatui ja loukkasi jalkansa.
Vesa Koivunen
Petteri Koponen (vas.) teki sunnuntaina vain kolme pistettä. Israelin Omri Casspi puolusti erinomaisesti.
Petteri Koponen (vas.) teki sunnuntaina vain kolme pistettä. Israelin Omri Casspi puolusti erinomaisesti.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!