Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huuhkajien EM-unelma elää – mutta valmentajaa vaihdettiin liian myöhään

Urheilu
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Joel Pohjanpalo ja Alexander RIng juhlivat Pohjanpalon tekemää maalia Färsaaria vastaan.
Joel Pohjanpalo ja Alexander RIng juhlivat Pohjanpalon tekemää maalia Färsaaria vastaan. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Tilapäisen päävalmentajan Markku Kanervan neljän pelin projekti alkoi täydellisesti. Maajoukkue otti kaksi perättäistä voittoa tuplamaaottelussa ensimmäisen kerran 11 vuoteen.

Voitto Färsaarista katkaisi myös Suomen neljän perättäisen voitottoman kotiottelun putken. Edellisestä kotivoitosta on kulunut kolme päivää vaille kaksi vuotta.

Edellisen kerran Suomi on voittanut kaksi perättäistä karsintaottelua vuonna 2009, kun MM-karsinnoissa Suomi voitti maaliskuussa Walesin 2–0 ja kesäkuussa Liechtensteinin 2–1.

Suomen uusi valmennusjohto on osannut tehdä oikeita asioita joukkueen kanssa.

Joidenkin pelaajien kausikortit avauskokoonpanoon on laitettu silppuriin, pelaajat pelaavat seurajoukkueistaan tutuilla pelipaikoillaan, vastahyökkäystaktiikka on otettu taas mukaan työkalupakkiin, taktiikan ja ryhmityksen valinnassa on huomioitu onnistuneesti myös vastustaja ja joukkueen itseluottamus on käännetty nousukurssilla.

Muutokset avauskokoonpanoon onnistuivat hyvin, kun Thomas Lam pelasi hyvin keskikentällä, Riku Riski alusti Suomen maalin ja Joel Pohjanpalo teki taas kylmästi maalin saatuaan paikan.

Vahinko vain, että jatkokarsintapaikan saavuttaminen ei ole enää omissa käsissä sen jälkeen, kun Suomi hävisi maaliskuussa Pohjois-Irlannille ja kesäkuussa Unkarille.

Sitä voi vain jossitella, mitä olisi voinut tapahtua, jos Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja olisi yhdessä liittohallituksen kanssa päättänyt jo viime vuonna, että Mixu Paatelainen saa lähteä. HS:n tietojen mukaan Alaja puhui Paatelaisen potkuista jo viime vuonna.

Jos epäonnistui Paatelainen, epäonnistui myös Palloliitto aikaillessaan muutoksen kanssa.

HSTV:n Kottilat: Backe ei vie Huuhkajia arvokisoihin
HSTV:n Kottilat: Backe ei vie Huuhkajia arvokisoihin
HSTV:n Kottiloissa alkaa tänään uusi osio. Ensimmäisessä "Viikon väitteessä" Santtu Kottila ennustaa, ettei Huuhkajien uusi päävalmentaja Hans Backe vie Suomea arvokisoihin. Tuleva MM-karsintalohko on liian kova ja kahden vuoden päästä odottaa taas EM-karsinta, johon Suomella on aivan toisenlaiset lähtökohdat. Lisäksi Jari Litmanen käy valmentajakursseja.

Markku Kanerva
Markku Kanerva
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!