Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen EM-unelma elää

Jalkapallomaajoukkue kaatoi Olympiastadionilla Färsaaret Joel Pohjanpalon osumalla

Urheilu
 
Vesa Moilanen Lehtikuva
Joel Pohjanpalo puski ottelun ainoan maalin.
Joel Pohjanpalo puski ottelun ainoan maalin. Kuva: Vesa Moilanen Lehtikuva
Suomi 1 Färsaaret 0

Suomen jalkapallomaajoukkueen hento oljenkorsi ensi kesän EM-turnauksesta ei katkennut maanantaina. Epätodennäköinen kisapaikka kuitenkin edelleen on.

Suomi voitti eilen Olympiastadionilla Färsaaret 1–0. Samaan aikaan Unkari johti pitkään Pohjois-Irlantia vastaan.

Unkarin voitto olisi ollut Suomen kannalta huono asia, mutta lopulta Belfastista kantautui uutinen Pohjois-Irlannin lisäajan tasoitusmaalista.

Suomella on F-lohkossa koossa kymmenen pistettä. Lohkon kolmantena olevalla Unkarilla on pisteitä nyt 13, Romanialla 16 ja Pohjois-Irlannilla 17.

Lohkon kaksi parasta menee varmuudella Ranskan EM-turnaukseen ja kolmonen jatkokarsintoihin. Kaiken onnistuessa Suomi saattaa mennä Unkarin ohi, sillä joukkueilla on kaksi ottelua jäljellä.

Tasapisteissä Unkari on tosin Suomen edellä keskinäisten kohtaamisten perusteella. Joukkueet ovat pelanneet molemmat keskinäiset ottelunsa.

Maanantain kamppailun sankariksi nousi viime viikon Kreikka-ottelun tavoin Joel Pohjanpalo, joka viimeisteli kamppailun ainoan osuman 23. peliminuutilla.

Avaukseen nostettu Pohjanpalo pukkasi osuman sen jälkeen, kun Alexander Ring oli laukonut pallon ensin maalikehikoihin.

Kreikka-pelissä epäonnistunut kärkipari Teemu Pukki Kasper Hämäläinen putosi Färsaaria vastaan avauksesta, ja Pohjanpalon lisäksi Riku Riski oli nostettu hyökkäykseen. Kolmas muutos Kreikka-ottelusta oli Thomas Lamin tulo keskikentän keskustaan.

"Pallo pomppasi hyvin mun eteeni. Oli tarkoitus puskea maalivahdin yli. Ei se kovin helppo pallo ollut", Pohjanpalo kuvaili osumaansa ottelun jälkeen.

Suomen nihkeästi alkanut karsintaurakka on saanut vajaassa viikossa uuden suunnan, kun ensin kaatui Kreikka ja eilen Färsaaret.

"Tässä on ollut aika vaikeita aikoja, mutta nyt saimme kaksi loistavaa voittoa. Maalit nostavat omaa itseluottamusta. Nämä ovat kuitenkin kansainvälisiä pelejä", Pohjanpalo pohti.

Kamppailu pysyi avauspuoliajalla hyvin Suomen kontrollissa. Vieraat eivät laatupaikoilla juhlineet.

Markku Kanervan valmentama Suomi pystyi viemään pelin hyökkäyskolmannekselle pelaamalla palloja ajoittain hyvin linjojen väliin. Puolustuspäässä isännillä ei ollut suurta hätää.

Lähes heti Pohjanpalon maalin jälkeen Ringillä oli mainio paikka viedä Suomi kahden maalin karkumatkalle, mutta Färsaarten Gunnar Nielsen torjui.

Toisen puoliajan alkupuolella vieraat saivat otteen pelistä, ja Suomi oli hetkittäin pahoissa vaikeuksissa Färsaarten prässin kanssa.

Färsaarten Fródi Benjaminsen pukkasi pallon maalitolppaa hipoen ohi 64. peliminuutilla.

Kuusi minuuttia myöhemmin Jere Uronen pelasi matalan pallon maalin eteen, ja Pohjanpalolla oli loistopaikka tehdä illan toinen maali. Nielsen torjui vedon.

Vaikka Suomi voitti, totuuden nimissä on sanottava, ettei Färsaaret ole mikään maailmanluokan joukkue. Kumpikaan ryhmä ei voi olla esitykseensä kokonaisuudessaan täysin tyytyväinen.

Tärkeimmän asian Suomi kuitenkin teki: voitti. Joukkueen karsintaurakka jatkuu lokakuussa vierasottelulla Romaniaa vastaan. "Ehkä näiden voittojen arvoa nostaa vielä se, että kaksi avainpelaajaa – Roman Eremenko ja Niklas Moisander – oli sivussa", Kanerva summasi kaksi viime karsintapeliä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?