Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jokerit lähti yli viikon kierrokselle kaukomaille – näin paljon pelkät lennot maksavat

Jokerit valmistautui kaukomatkaansa tummien pilvien alla

Urheilu
 
Roni Rekomaa Lehtikuva
Juhamatti Aaltonen on tehnyt neljässä ensimmäisessä pelissä tehot 1+3.
Juhamatti Aaltonen on tehnyt neljässä ensimmäisessä pelissä tehot 1+3. Kuva: Roni Rekomaa Lehtikuva

Sadepilvet varjostivat Jokerien lähtöä KHL-kauden ensimmäiselle vieraspelikeikalle. Helsinki-Vantaan liikelentoasemalla sinivalkoiseen koneeseen OH-LVL kipusi mietteliästä porukkaa.

Pelaajat muistivat, että Lokomotiv Jaroslavlin KHL-joukkue kuoli lentoturmassa samalla päivämäärällä. Jokerien kone nousi ilmaan kello 14, neljä vuotta aiemmin kello 16.02 Jaroslavlin kone iskeytyi maahan ja syttyi palamaan.

"Eipä sitä halua miettiä, järkyttävä tapahtuma", sanoi laitahyökkääjä Juhamatti Aaltonen.

"Ikävä homma. Lento jännittää aina vähän. Toivotaan, että pysymme itse ilmassa."

Jokerit maksaa Finnairille kahdeksan päivän tilauslennosta 360 000 euroa. Neljän pelin vieraskiertueella lentokilometrejä kertyy 14 000. Koneessa pelaajat istuvat yhteensä vuorokauden.

Pisin etappi on 11 tunnin kotimatka Habarovskista. Paluussa välitankkauksen aikana Novosibirskissa suomalaiset pilotit vaihtuvat, koska matkan aloittaneiden työtunnit täyttyvät.

Matkan ääripää on seitsemän aikavyöhykkeen takana Vladivostokissa. Jokerit kohtaa paikallisen Admiralin lauantaina kello 10 Suomen aikaa.

Suomeen Jokerit palaa ensi tiistaina kello 2.30. Aaltosella on silloin laukussaan nippu ratkaistuja sanaristikoita.

"Otin mukaan helppoja ristikoita. Sellaisia, joissa on vastaukset mukana", sanoo Aaltonen. "Matkalla tökkisi pahasti ilman ristikoita. Edessä on ylivoimaisesti pisin pelireissuni."

Aaltosen suunnitteli kaukomatkan tuliaisvalikoimiinsa "isopalloista mustaa kaviaaria, vaikka sellaisen maasta vieminen taitaa olla rikos".

Viime kauden mieluisimpana KHL:n matkamuistonaan Aaltonen pitää miliisin koppalakkia. Hän vaihtoi sen mailaansa.

"Viime kaudella pisin reissu vei Habarovskiin. Pojat ostivat kotimatkalle syömisiksi kuivattua kalaa. Koneeseen nousi hirveä käry, kun he alkoivat raapia sitä papereista."

Jokerit pelaa toista kauttaan KHL:ssä. Matkat seura tekee tilauslennoilla, joissa jokaiselle pelaajalle on varattu kolmen paikan penkkirivi.

Turvatarkastus oli maanantaina tilauslennosta huolimatta tarkka. Oloasuun pukeutuneista pelaajista osa joutui käymään läpi ruumiintarkastuksen. Ruumaan ahdettiin 62 kollia eli 2 000 kiloa matkatavaraa.

Liikelentoterminaalissa orasti hetken paniikki, kun Hartwall-areenalta pelaajia kuljettanut bussi oli myöhässä. Konkkaronkka oli lopulta koossa 27 minuuttia ennen koneen lähtöä.

Lentoemännät kantoivat odotusaulaan matkaevästä. Pelaajien kassit saivat täytettä suklaalevyistä ja pähkinäpusseista.

"Lentohenkilökunnan saaminen pelireissulle ei tietääkseni ole ollut koskaan ongelma. Olen kuullut, että halukkaita löytyy", sanoi Jokerien logistiikkapäällikkö Vesa Vilkkula

Aaltonen keräsi aulassa viimeisten joukossa kimpsunsa kokoon. Sinetiksi hän nykäisi päähän lakkinsa lippa kohti niskaa, ja eikun menoksi.

Jokereita oli saattamassa joukkueen varakapteeni Ossi Väänänen, joka on sivussa kolmisen viikkoa. Kapteeni Niko Kapanen on myös vaivojensa vanki eikä lähtenyt matkaan.

Jokerit ei metsästä kaukomailta vain pisteitä. Viikon tiiviillä yhdessäololla hitsataan joukkuehenki kestämään läpi kauden.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!