Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Susijengi palkitsi faninsa voitolla

Petteri Koponen heitti ratkaisevan korin 3,5 sekuntia ennen päätössummeria. Suomi taistelee jatkopaikasta.

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Petteri Koponen riemuitsee tärkeistä pisteistä Erik Murphyn kanssa.
Petteri Koponen riemuitsee tärkeistä pisteistä Erik Murphyn kanssa. Kuva: Vesa Koivunen
Suomi 81 Venäjä 79

Suomen miesten koripallomaajoukkue ei kehtaa tavata fanejaan huonosti päättyneen kamppailun jälkeen. Tämä kävi jälleen ilmi Montpellierissä pelatun alkulohkon kamppailun jälkeen.

Suomi löi koripallojätteihin lukeutuvan Venäjän trillerin jälkeen 81–79. Kun koitos päättyi, Suomen joukkue tanssi villisti kaulakkain kentällä ja kiitteli katsomoa, jossa oli arviolta kolme neljä tuhatta sinivalkoista kannattajaa.

"Pitäisi kai järjestää fanitapaaminen joka ottelun jälkeen. Emme ole koskaan hävinneet matsia, jos meillä on ollut sen jälkeen treffit kannattajien kanssa", hehkutti Sasu Salin, joka naulasi ottelussa 16 pistettä ja tuuletti raisusti jokaisen onnistumisensa jälkeen.

"Hienoa, että voitettiin. On paljon kivempi mennä moikkaamaan kannattajia voittajana", totesi Petteri Koponen, joka ratkaisi kolme ja puoli sekuntia ennen päätössummeria.

Koponen, 27, on Suomen joukkueen tukipilari, jolle pelataan ratkaisupaikat tärkeillä hetkillä. Niin tapahtui Venäjääkin vastaan.

Koposen usko kykyihinsä ei horjunut, vaikka hän heitti ensin neljä kertaa lähietäisyydeltä ohi. Viides upposi, ja se ratkaisi trillerin.

"Tiesin, että se onnistuu. Olen ottanut urallani monia tärkeitä heittoja. Niitä on uponnut ja mennyt joskus myös ohi", Koponen totesi.

Voittokorin toinen arkkitehti oli Gerald Lee junior. Hän avasi Koposelle screenillään väylän melko vapaaseen heittopaikkaan.

"Hieno heitto ja loistava voitto", Salin sanoi.

Voitolla Suomi säilytti mahdollisuutensa Lillen pudotuspeleihin.

Suomi hävisi jatkoajalla lauantaina Ranskalle, ja sunnuntaina tuli tappio Israelia vastaan.

"Tämä oli hieno saavutus, kun takana oli kaksi raskasta tappiota. En viitsinyt katsoa niiden jälkeen peiliin, kun olen niin ruma mies", Salin vitsaili.

Venäjälle jäi 3,5 sekuntia aikaa tasoitukseen tai jopa voittokoriin, mutta se ei onnistunut pyrkimyksessään. Matti Nuutinen sai lopulta kuriin heittolinko Vitali Fridzonin, joka tykitti kolmannella neljänneksellä 17 ja koko ottelussa 22 pinnaa.

Kohtaaminen Montpellierissä oli jälleen jännitysnäytelmä. Kaksi vuotta sitten Koperin EM-kisoissa Suomi kaatoi saman vastustajan toisen jatkoajan jälkeen 86–83.

"Tällä tasolla pelit ovat aina tiukkoja. Joskus voitat, toisinaan häviät", Suomen huojentunut päävalmentaja Henrik Dettmann totesi.

Venäjä vei nimiinsä ensimmäisen neljänneksen neljällä pisteellä. Suomi hoiti loput jaksot. Suomi johti suurimmillaan seitsemän ja Venäjä kuuden pinnan erolla.

"Pelasimme parempaa puolustuspeliä kuin aiemmissa otteluissamme täällä. Se ratkaisi lopulta, kun vastustaja ei löytänyt keinoja puolustuksen murtamiseen", Susijengin päävalmentaja jatkoi.

Dettmann ei ollut kovin huolissaan, vaikka Koponen linkosi lopussa ohiheittoja mielipaikaltaan.

"Heittäjä on heittäjä. Petterin tehtävä on heittää. Tosin kysyin häneltä lopussa, olisiko kannattanut välillä syöttää, kun vieressä oli muitakin ratkaisijoita."

Koko Suomen joukkue onnistui. Jokainen kentälle päässyt pelaaja jätti parketille jokaisen hikipisaran.

Tänään tiistaina on välipäivä. Keskiviikkona Suomea vastassa on Bosnia ja Hertsegovina sekä torstaina Puola.

Jarmo Färdig HS
Montpellier

Vesa Koivunen
Erik Murphy oli Suomen paras pistemies tehtyään 19 pinnaa.
Erik Murphy oli Suomen paras pistemies tehtyään 19 pinnaa.
Vesa Koivunen
Suomen joukkue tapasi faninsa voiton jälkeen Montpellierissä.
Suomen joukkue tapasi faninsa voiton jälkeen Montpellierissä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!