Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maratonin ME-nainen kiistää huijanneensa

Britannian yleisurheilun dopingkohussa on meneillään erikoinen vaihe

Urheilu
 
Paula Radcliffe
Paula Radcliffe

Britannian yleisurheilussa vellovassa dopingkohussa on meneillään erikoinen kiistämisen ja vastakiistämisen vaihe.

Helsingin MM-kisojen maratonilla MM-kultaa vuonna 2005 voittanut Paula Radcliffe julkaisi tiistaina tiedotteen, jossa hän kiisti huijanneensa koskaan urheilu-urallaan millään tavalla.

Brittimedia on käsitellyt viime viikkoina tiuhaan Sunday Times -lehden ja saksalaisen ARD-kanavan julkaisemia dopingväitteitä. Niiden mukaan huomattava osa yleisurheilun arvokisamitalisteista ja myös isojen kaupunkimaratonien voittajista olisi syyllistynyt urallaan dopingvilppiin. Radcliffe on moninkertainen Lontoon maratonin voittaja, ja hän pitää hallussaan maratonin maailmanennätystä.

Britannian parlamentti käsitteli kuulemisessaan yleisurheilun dopingväitteitä tiistaina. Radcliffe koki, että hänen nimensä oli yhdistetty kuulemisessa dopingiin.

Kulttuuri- media- ja urheilukomitean puheenjohtaja Jesse Norman oli BBC:n mukaan todennut kuulemisessa, että myös brittiurheilijat ovat potentiaalisesti epäilyjen kohteena.

Radcliffe vastasi väitteeseen julkaisemalla verkkosivuillaan tiedotteen, jossa hän kiisti jyrkästi kaikki yhteydet dopingiin.

"Nämä syytökset horjuttavat kaikkia saavutuksiani ja kovalla työllä saavuttamaani mainetta. Yhdistämällä nimeni huijauksiin maineeni vahingoittuu eikä se palaudu koskaan ennalleen, vaikka tiedänkin itse, että väitteet ovat vääriä", Radcliffe kirjoitti.

Parlamentaarikko Jesse Norman kiisti jyrkästi, että hän olisi epäillyt Radcliffea dopingista. Normanin mukaan hänen sanomisensa oli irrotettu asiayhteydestään.

"Mikään ei ole kauempana komitean tarkoituksesta kuin nimetä yksittäisiä urheilijoita. Yhtäkään nimeä ei mainittu, ketään ei syytetty, ketään tiettyä urheilijaa ei kuvattu, eikä mitään testituloksia mainittu", Norman sanoi BBC:lle.

Radcliffe sanoi tiedotteessaan, että ei voinut olla enää hiljaa, koska koki väitteiden kohdistuvan itseensä.

Radliffe, 41, juoksi maratonin ME-ajan 2.15.20 Lontoossa vuonna 2003. Aika on yli kolme minuuttia parempi kuin toiseksi paras noteeraus.

Hän päätti uransa Lontoon maratonille.

 

Lähteet: BBC, Reuters, Daily Mail, Paula Radcliffen verkkosivut

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?