Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Islannin valmentaja povaa tasaista MM-karsintaa

Suomalaisesta jalkapalloilusta hän ei vielä tiedä juuri mitään

Urheilu
 
Laurie Dieffembacq Belga Photo
Heimir Hallgrímsson on Islannin jalkapallomaajoukkueen toinen päävalmentaja.
Heimir Hallgrímsson on Islannin jalkapallomaajoukkueen toinen päävalmentaja.

Arpa saattaa toisinaan olla kekseliäs kaveri. MM-karsintojen lohkoarvonnoissa se paiskasi Suomen ja Islannin samaan karsintalohkoon, jonka muut joukkueet ovat Kroatia, Turkki ja Ukraina.

Kooltaan ja pelaajamäärältään Islanti on jalkapallomaana lilliputti jopa Suomeen verrattuna, mutta MM-karsintoihin se lähtee tuoreena EM-kisakävijänä ja Suomi – no niin, kukapa tietää, alamäki on ollut pitkä ja pieni nousu vasta alkanut.

"Rehellisesti sanottuna karsintalohko ei minusta näytä hyvältä", Islannin valmentaja Heimir Hallgrímsson tokaisee puhelimessa.

"Positiivista on se, ettei yksikään karsintalohkon joukkueista voita kaikkia otteluita. Kaikilla viidellä on mahdollisuus MM-kisoihin. Kaikilla", hän painottaa.

Hallgrímsson povaa, että karsintalohkosta tulee tasaisuutensa vuoksi erittäin kova.

"Matkat Turkkiin ja Ukrainaan ovat vaikeita Suomelle ja Islannille, mutta toisaalta ei ole helppoa tulla pohjoiseenkaan pelaamaan", hän huomauttaa.

Hallgrímssonista tulee EM-kisojen jälkeen Islannin yksinvaltainen päävalmentaja. EM-kisojen loppuun asti hän jakaa pestin ruotsalaisen Lars Lagerbäckin kanssa.

Parivaljakko on täydentänyt sopivasti toisiaan maajoukkueen johdossa.

Kokenut Lagerbäck on tiennyt, mitä karsinnoissa onnistuminen vaatii, ja Hallgrímsson tuntee islantilaisen jalkapalloilun läpikotaisin.

Mutta kuinka hyvin Hallgrímsson tuntee suomalaista jalkapalloilua?

"Rehellisesti sanottuna, en lainkaan. Halusin tulla katsomaan Suomen ja Färsaarten ottelua, mutta se ei onnistunut. Suomen edellisen päävalmentajan kanssa olen joskus keskustellut: Mix. . . Mix, Mixu? Niin. Eloisa tyyppi."

Hallgrímsson sanoo toivovansa, että Suomikin pääsee jonakin päivänä mukaan jalkapallon arvokisoihin, mutta puheen läpi kuultaa ilkikurinen hymy: "Ei kuitenkaan vielä ensi kerralla, mutta sen jälkeen", hän lisää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!