Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK menetti liigassa kärkipaikkansa SJK:lle

Sairastupaansa tyhjentäneen Klubin pelin tuhosi punainen kortti

Urheilu
 
Jussi Nukari lehtikuva
HJK:n Formose Mendy (vas.) kamppaili pallosta Interin Henri Lehtosen kanssa.
HJK:n Formose Mendy (vas.) kamppaili pallosta Interin Henri Lehtosen kanssa. Kuva: Jussi Nukari lehtikuva
HJK 0 FC Inter 2

 

"Hävisimme yhden taistelun, emme sotaa." Näin sanoi HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo kopissa pelaajilleen ja toisti saman lehdistötilaisuudessa.

Inter-ottelu oli HJK:n kuudes perättäinen voitoton ottelu kaikissa kilpailuissa ja ensimmäinen kotitappio Veikkausliigassa. SJK ja RoPS pelasivat tasan omat ottelunsa ja nousivat tasapisteisiin HJK:n kanssa. SJK meni kärkeen maalierolla.

Artikkeliin liittyvät

Kymmenkunta maalipaikkaa avausjaksolla. Täysin dominoiva esitys 45 minuutin ajan. Tauon jälkeen punainen kortti ja kaksi takaiskumaalia. Ottelu kääntyi päälaelleen FC Interille, joka nousi voitolla mitalitaisteluun.

"Olimme ensimmäiset puoli tuntia aika ylivoimaisia. Emme tehneet maalia, vaan päästimme Interin hiipimään peliin. Samalla tavalla kuin Turussa he tulivat vaarallisesti vastahyökkäyksistä", Rasmus Schüller sanoi.

Sitten HJK nukahti. Ottelun 47. minuutilla HJK:n topparien eteen jäi tilaa, ja Solomon Duah pani pallon topparien yli Guy Gnaboyoulle. HJK-toppari Tapio Heikkilä kaatoi hyökkääjän rangaistuspotkun ja punaisen kortin arvoisesti. Gnaboyou vei Interin 1–0-johtoon.

Sebastian Mannström pääsi laukomaan 56. minuutilla vapaasti 18 metristä Interin jo 2–0-johtoon. Mannström ei tuulettanut viime kauden seuraansa vastaan. "Olin niin lopussa", Mannström naurahti.

Toisen maalin jälkeen kotijoukkue sai seitsemän kulmaa seitsemässä minuutissa. Ottelu oli jo hävitty.

HJK on tehnyt 34 maalistaan vain 10 avausjaksoilla.

"Se lähtee varmaan treenikentältä. Pitää siellä laittaa pallot sisään, ja sitten se siirtyy peleihin. Meillä ei ole ollut tarpeeksi laatua. Nyt pitää jokaisen jätkän katsoa peiliin", Schüller sanoi.

Se oli kolmas perättäinen maaliton ottelu.

"Trendi ei voi jatkua tällaisena. Jännäksi tämä [mestaruustaistelu] menee", Schüller sanoi.

HJK:n joukkue näytti avausjaksolla aivan eri joukkueelta kuin pari viikkoa sitten. HJK:n pelillinen johtaja Schüller näytti taitojaan panemalla syöttöjä Interin puolustuslinjan taakse omilleen. Loukkaantumisestaan kuntoutunut Mac Kandji oli mukana avausjaksolla kaikissa HJK:n parhaimmissa maalipaikoissa.

"On mukava olla takaisin. Kotona häviäminen on syvältä. Me emme häviä kotona. Meidän ei pitäisi koskaan hävitä kotona. Kannattajat ovat varmasti vihaisia, mutta tämä on osa jalkapalloa", Kandji sanoi.

"Kuten Bana [Lehkosuo] sanoi, sota ei ole ohi."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?