Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jatkoaika pelataan kolme vastaan kolme

Urheilu
 
Helsingin Sanomat

Alkavaan jääkiekon liigakauteen mahtuu vain yksi iso muutos. Viiden minuutin jatkoaika pelataan kolmella kolmea vastaan.

Sekin on jonkinlainen uudistus, ettei ennen jatkoaikaa tai ennen voittolaukauskisaa ajeta enää jäätä. Varsinaisen peliajan ja jatkoajan välissä pidetään vain kahden minuutin tauko. Näin ottelun kesto hieman lyhenee, ja pelin rytmi pysyy tiiviimpänä.

Kolmen pelaajan jatkoaika tulee käyttöön yhtä aikaa Liigassa ja syksyllä alkavassa NHL:ssä. Ruotsin liiga, SHL, otti kolmen pelaajan jatkoajan käyttöön kesken kauden viime keväänä.

Viestit Ruotsista olivat positiivisen rohkaisevia. Kun pelaajia vähennettiin neljästä kolmeen, tehtiin jatkoajalla enemmän maaleja. Eli vähemmän otteluita ratkesi voittomaalikilpailussa.

Kun toinen joukkue saa jäähyn jatkoajalla, lisääntyy toisen joukkueen pelaajamäärä. Silloin vedetään neljällä kolmea vastaan. Saman joukkueen peräkkäinen jäähy nostaa toisen joukkueen pelaajamäärän viiteen.

Viime kaudella pelattiin Liigassa 102 ottelua, jotka venyivät jatkoajalle. Vain 38 prosenttia ratkesi jatkoajalla tulleeseen maaliin. Nyt tätä lukemaa halutaan kasvattaa. Tarkoitus on saada ottelut ratkeamaan pelaamalla.

Taklaukset ovat aina puhuttaneet suomalaisessa jääkiekkoilussa. Liiga haluaa lisää taklauksia. Koville, mutta puhtaille taklauksille näytetään vihreää valoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?