Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Blues on yhden miehen varassa

Urheilu
 
Kim Hirschovits
Kim Hirschovits

Kenen yksittäisen liigapelaajan merkitys omalle seuralleen on suurin? Vastaus on helppo – Bluesin Kim Hirschovitsin.

Se näkyi jo viime kaudella, kun Bluesin kapteeni Hirschovits hilasi joukkueensa runkosarjassa kuuden joukkoon. Keskushyökkääjä voitti 58 (13+45) tehopisteellä Liigan pistepörssin.

Ilman Hirschovitsin tehovirettä Blues olisi voinut jäädä jopa kokonaan pudotuspelien ulkopuolelle.

Tällä kaudella Hirschovitsin, 33, panos on Bluesille entistä tärkeämpi. Espoossa on jälleen leikattu palkkakuluja, ja Blues lähtee kauteen kokemattomalla joukkueella.

Jos Hirschovits loukkaantuu, Blues on pinteessä. Jussi Makkosesta tai Peter Tiivolasta ei ole johtamaan liigajoukkueen ykkösketjua.

Hirschovitsin merkitys on valtava myös henkisellä puolella. Hän on esimerkillinen johtaja nuoremmille pelaajille.

Blues menetti kesän aikana ykkösmaalivahtinsa Eetu Laurikaisen, joka solmi Edmonton Oilersin kanssa NHL-sopimuksen. Tilalle hankittiin ruotsalaisvahti Christian Engstrand unkarilaisjoukkue Székesfehérvárista.

Bluesissa piilee pieni maalivahtiongelma. Engstrandin kyvyt ovat vielä todistamatta, ja lahjakas kakkosvahti Kaapo Kähkönen lienee liian nuori kantamaan vastuuta.

Laurikaisen lisäksi Bluesin kärkipelaajista Miro Aaltonen lähti Kärppiin ja Stefano Giliati KHL:ään. Uudet hyökkääjät Eero Somervuori ja Markus Poukkula eivät ole saman tason pelaajia. Koeajalle saapuneen laiturin Samson Mahbodin taso on täysi kysymysmerkki.

Vähiten kesän pelaajarallista kärsi Bluesin puolustus. HPK:sta hankittu oikealta ampuva Juuso Vainio on nuori lahjakkuus, joka onnistuessaan nostaa Blues-puolustuksen tasoa.

Viime vuodet ovat osoittaneet, ettei Bluesin kohdalla kannata tuijottaa liikaa pelaajamateriaalia. Päävalmentaja Jyrki Aho on saanut ryhmästään kaiken irti, ja Blues on yleensä menestynyt odotuksia paremmin.

Joukkueessa on liuta kehityskelpoisia nuoria pelaajia, joiden onnistuessa Blues taistelee taas suorasta pudotuspelipaikasta.

Joska Saarinen HS
joska.saarinen@hs.fi

Juuso Vainio
Juuso Vainio
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?