Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Serbia on mahdoton vastustaja

Urheilu
 

Yllätykset ovat urheilun suola. Niin paljoa suolaa ei taida olla olemassakaan, että Suomi löisi EM-koripallon ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Serbian.

Serbia voitti alkulohkonsa Berliinissä puhtaalla pelillä. Mukana lohkossa oli lajin eurooppalaisia mahtimaita, kuten Italia, Espanja ja uutta nousua tekevä Turkki.

Serbialla on jokaiselle pelipaikalle tähtipelaaja. Parhaille tonteille niitä riittää kaksi.

Suomen nimekkäin peluri on Petteri Koponen. Valitettavasti yksi Koponen ei vastaa kahtatoista serbialaista.

Toki Suomella on monia hyviä pelaajia ryhmässään. Heidän vertailunsa Serbian tähtiin, jotka esiintyvät NBA:ssa tai eurooppalaisissa huippuseuroissa, on kohtuutonta ja turhaa.

Koripallo on peli, jossa tehdään paljon koreja eli maaleja. Siksi altavastaajan nousu jättiyllätykseen on hankalaa. Jalkapallossa riittää yksi onnenkantamoinen joskus mojovaan yllätykseen.

Serbia on vahva suosikki vuoden 2015 Euroopan mestariksi. Sen pahin – kenties ainoa – uhkaaja on mestaruuttaan kotikentällään puolustava Ranska.

Susijengi on ansainnut kehut ja paikkansa EM-lopputurnauksessa, jossa se pelaa jo kolmannen kerran peräkkäin.

Seuraaviin kisoihin se joutuu karsimaan, ellei Suomi saa järjestettäväkseen vuoden 2017 kisoissa yhtä alkulohkoa. Suomi hakee isännyyttä Viron, Latvian ja Liettuan kanssa.

Lentopallomiehet esiintyvät omassa EM-turnauksessaan lokakuussa jo viidennen kerran peräkkäin. Saavutus on komea ja turhan aliarvostettu suomalaisessa urheiluelämässä.

Jarmo Färdig
jarmo.fardig@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?